Mituri despre obezitate

Deși obezitatea se numără printre principalele cauze de deces, există câteva mituri despre obezitate care nasc stigmate ce pot avea un impact asupra minții.
  • Publicat:
Mituri despre obezitate
Mituri despre obezitate

Numărul cazurilor de obezitate este în continuă creștere, iar contextul pandemic ne face să ne îngrijorăm și mai mult în privința statisticilor. Deși obezitatea se numără printre principalele cauze de deces, există câteva mituri despre obezitate care nasc stigmate ce pot avea un impact major asupra sănătății mentale.

Mituri despre obezitate

Pentru a reduce obezitatea, trebuie să mănânci mai puțin și să faci mai multă mișcare

În multe cazuri, consumul mai multor calorii față de cât ar avea nevoie organismul este o cauză directă a obezității. Deși dieta și exercițiile fizice sunt factori importanți, există și alții care joacă roluri importante în tratarea obezității, care pot fi considerați piedici. Aici putem aminti stresul psihologic, durerile cronice, anumite tratamente medicamentoase sau faptul că nu dormi suficient.

Stresul, de exemplu, poate crește riscul de obezitate. Mai mult, acesta afectează calitatea somnului, iar astfel se produce deprivarea de somn, un alt factor în dezvoltarea obezității.

Mituri despre obezitate: Obezitatea poate cauza diabetul

Obezitatea nu cauzează diabetul în mod direct, dar este un factor de risc pentru diabetul de tip 2. Asta nu înseamnă că toți pacienții care suferă de obezitate vor dezvolta și diabet de tip 2, cum nici pacienții cu diabet de tip 2 nu vor ajunge la obezitate. Obezitatea este un factor de risc pentru diabetul gestațional care apare în timpul sarcinii, dar nu reprezintă un factor de risc pentru diabetul de tip 1.

Dacă o rudă apropiată suferă de obezitate și tu te vei confrunta cu această boală

Relația dintre obezitate și genă este complexă, dar nu este neapărat necesar ca o persoană care are o rudă ce suferă de obezitate să dezvolte la rândul ei boala. În același timp, acest aspect nu este inevitabil.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân