Marijuana trateaza tumorile pe creier

Tetra-hydro-cannabinolul (THC), principalul compus activ din marijuana, poate avea efect in reducerea, chiar distrugerea celulelor canceroase, mai ales a celor dezvoltate in creier.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Marijuana trateaza tumorile pe creier
Marijuana trateaza tumorile pe creier

Tetra-hydro-cannabinolul (THC), principalul compus activ din marijuana, poate avea efect in reducerea, chiar distrugerea celulelor canceroase, mai ales a celor dezvoltate in creier, au descoperit cercetatorii spanioli din Madrid.

Au folosit pentru studiu soareci, carora li s-au injectat celule canceroase umane, care au fost lasate sa se dezvolte pana au ajuns la dimensiunea de 250 de milimetri cubi. Apoi le-au injectat zilnic soarecilor, in apropierea tumorii, cate o doza de THC.

Iar celulele canceroase au inceput sa se autodistruga. Celulele injectate soarecilor includeau si gliomuri, cel mai frecvent tip de cancer cerebral, dar si celule de cancer pancreatic si mamar. Si un studiu clinic la care au participat 2 pacienti, atinsi de cancer foarte agresiv la creier, a demon­strat ca celulele s-au autodistrus cu THC.

Infectia banala de ieri, cancerul de azi

Infectiile banale pot provoca dezvoltarea leucemiei la copii, potrivit unui studiu rea­lizat de Institutul de Cercetare Oncologica din Marea Britanie. Asta din cauza unei mo­lecule produse de organism ca raspuns la simple infectii, care poate stimula cres­te­rea celulelor canceroase.

Medicii au iden­ti­ficat o molecula, numita TGF, care este pro­dusa de corp ca raspuns la infectii si care pro­voaca multiplicarea celulelor susa pre­canceroase, in defavoarea celor sanatoase.

O „super-pastila” impotriva bolilor cardiace

O pilula ce combina medicamente im­po­tri­va hipertensiunii arteriale si de reglare a ni­velului de colesterol, ce poate reduce la ju­matate riscul de aparitie a maladiilor car­diace, a fost testata cu succes de cerce­ta­torii americani. „Consideram ca are po­ten­tialul de a reduce maladiile cardiace cu 60% si atacurile cerebrale, cu 50%”, a declarat coautorul studiului.

A fost efectuat in In­dia, pe un esantion de 2.053 de persoane. In 2005, maladiile cardiovasculare au facut 17,5 milioane de victime in lume, aceasta cifra reprezentand 30% din numarul total al deceselor inregistrate pe plan mondial, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Citeste si Mananca inteligent pentru un creier sanatos

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân