Limba lucioasă: ce problemă de sănătate poate ascunde?

Iată ce ne transmite limba lucioasă despre organismul nostru și ce trebuie să facem în această situație.
  • Publicat:
Limba lucioasă: ce problemă de sănătate poate ascunde?
Foto: shutterstock

Când vrei să verifici dacă este ceva în neregulă cu corpul tău, organismul transmite semnale în anumite zone. De exemplu, dacă vrei să verifici dacă ai febră, vei pune mâna pe frunte sau pe gât pentru a vedea dacă temperatura este crescută. Același lucru se poate spune și despre limbă, care poate transmite semnale cu privire la starea noastră de sănătate. Limba uscată, roșie, cu pete albe sau chiar lucioasă poate sugera că te confrunți cu o anumită problemă de sănătate. Așadar, iată ce ne transmite limba lucioasă despre organismul nostru.

Limba lucioasă, un semn al deficitului de vitamine sau nutrienți

Limba lucioasă poate transmite că ne confruntăm cu anumite carențe de vitamine sau nutrienți, iar printre acestea putem vorbi despre un nivel scăzut de acid folic, vitaminele B și D și fier. Atunci când limba devine lucioasă și își pierde textura acela este momentul în care transmite că în corp apar probleme. Deficitul de fier, cunoscut și ca anemie, se poate manifesta la suprafața limbii ca un strat roșu și strălucitor. În cazul unui nivel scăzut de vitamina B12, limba poate deveni netedă și de colarea cărnii de vită.

Bineînțeles, acesta este doar un semn, nu un diagnostic. Dacă te îngrijorează să știi dacă te confrunți cu deficit de nutrienți este important să faci o vizită la cabinetul medicului și să ceri să ți se facă un set de analize pentru a determina valorile acestora. În fond, tratamentele variază în funcție de carențele pe care le ai și, de cele mai multe ori, acestea implică administrarea suplimentelor alimentare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”