Legătura dintre măştile de protecţie şi ochii uscaţi. Cum prevenim simptomele?

Un raport publicat în iulie detaliază cum au crescut cazurile de ochi iritaţi şi uscaţi dacă se poartă mască cu regularitate.
  • Publicat:
Legătura dintre măştile de protecţie şi ochii uscaţi. Cum prevenim simptomele?
Să purtăm mască de protecţie este un pas important pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, dar uneori, acestea pot veni cu câteva aspecte neplăcute precum acnee, aburirea ochelarilor şi iritaţii la nivelul feţei. Un alt lucru asociat purtării măştii sunt ochii uscaţi.
 
Un raport publicat în Jurnalul de Terapie şi Oflatmologie, pe data de 15 iulie, detaliază cum au crescut cazurile de ochi iritaţi şi uscaţi în rândul persoanelor care poartă mască cu regularitate. Autorii raportului, care sunt cercetători ai Universităţii Utah, notează că au văzut ”o creştere în rândul simptomelor de ochi uscaţi la persoanele care folosesc măştile de protecţie cu regularitate”. Printre pacienţi se numără şi persoanele care nu s-au confruntat vreodată cu această problemă în trecut.

Ochii uscaţi

Ochii uscaţi sunt o afecţiune care apare atunci când cantitatea sau calitatea lacrimilor nu este suficientă. Printre simptome se numără:
senzaţia că ai ceva în ochi
  • ochi roşii
  • usturime
  • sensibilitatea la lumină
  • vedere blurată

Cum afectează purtarea măştii?

Masca asociată cu ochii uscaţi este o nouă afecţiune pe care cercetătorii o studiază. Până atunci, au apărut deja câteva teorii. În primul rând, atunci când respiri aerul poate trece pe deasupra măştii şi ajunge la ochi. Asta duce la evaporare şi astfel ochii se usucă. E ca şi când aerul ţi-ar bătea direct în ochi. 

Cum putem preveni ochii uscaţi?

Ochii uscaţi pot fi o problemă dureroasă şi, de cele mai multe ori, depinde şi de severitatea simptomelor. Dacă porţi masca întraga zi şi nu ai nicio problemă, atunci totul este în regulă. Dar dacă te confrunţi cu simptome ale ochilor uscaţi, trebuie să iei măsuri din timp. Poţi folosi picături pentru ochi, comprese calde care să-ţi stimuleze glandele, iar dacă nici aceste metode nu funcţionează, fă o vizită în cabinetul specialistului pentru un consult.
 
Astfel, acesta îţi va prescrie cel mai potrivit tratament pentru problema cu care te confrunţi. Să nu uităm importanţa măştii în această perioadă, chiar dacă aceasta produce disconfort şi multe alte probleme.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân