Infecțiile urinare: 7 cauze frecvente

Infecțiile urinare vin la pachet cu dureri, arsuri și senzația nevoiei de a urina des. Iată câteva motive frecvente pentru care apar.
  • Publicat:
Infecțiile urinare: 7 cauze frecvente
Infecțiile urinare: 7 cauze frecvente

Infecțiile urinare vin la pachet cu dureri, arsuri și senzația nevoiei de a urina des. Potrivit cercetărilor, mai mult de jumătate dintre femei se confruntă cel puțin o dată în viață cu un astfel de episod, în timp ce altele se infectează în mod repetat. Este foarte important să știm potențialele cauze de apariție ale acestor infecții, dar mai ales ce se întâmplă cu uretra noastră pentru a duce la scăderea riscului de apariție a acestora.

Infecțiile urinare: motive pentru care apar

Sexul

Sexul, plăcerea vinovată pentru cele mai multe infecții ale tractului urinar… În timpul sexului între tine și partener se produce un schimb de fluide și particule care pot ajunge foarte ușor către uretră. Femeile active sexual sunt cel mai mult expuse acestui factor de risc, deoarece bacteriile din vagin pot fi îndreptate cu ușurință către uretră. Pentru a preveni acest lucru, păstrează zona curată, cu apă și săpun și, întotdeauna după sex, urinează.

Pietre la rinichi

Pietrele la rinichi sunt acele depozite care se formează în tractul urinar și acționează ca un mediu ideal pentru bacteriile care pot supraviețui tratamentului cu antibiotic. Acestea pot bloca tractul urinar, iar pentru a scăpa de acest factor de risc este esențial să-ți îndrepți atenția către pietrele la rinichi. Deși aceste formațiuni pot fi genetice, hidratarea, evitarea consumului de sodiu în cantități mari sau limitarea proteinei animale poate ajuta la reducerea acestui risc, informează Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și de Rinichi.

Nu ai o igienă corespunzătoare

Când vorbim de o igienă corespunzătoare facem referire și la mersul la toaletă. Femeile trebuie întotdeauna să se curețe din față în spate pentru a nu îndrepta bacteriile din zona anală/rectală, către vagin și uretră.

Părul pubian poate produce infecțiile urinare

Nu este nimic greșit în a avea păr pubian, dar acesta poate transmite bacteriile de la anus către vagin sau poate capta bacteriile de la partener în timpul sexului, care ulterior ajung în uretră.

Te abții să urinezi

Nu este recomandat să amâni mersul la baie, deoarece crește riscul de apariție a infecțiilor urinare. De asemenea, nu grăbi procesul. Stai la baie cât este nevoie, până simți că vezica este complet goală.

Lenjeria intimă strâmtă

Lenjeria strâmtă sau materialul din care este confecționată pot permite apariția bacteriilor. În general, chiloții tanga sunt o reală problemă, deoarece nu permit vaginului ”să respire” și pot duce la transmiterea bacteriilor.

Deshidratarea poate produce infecțiile urinare

Cu cât ești mai hidratat, cu atât vei urina mai des. Cu cât urinezi mai des, cu atât îndepărtezi bacteriile acumulate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân