Hantavirus: virusul cu simptome similare COVID-19

O femeie din Colorado s-a confruntat cu simptome specifice COVID-19, dar ulterior a fost diagnosticată de către medici cu hantavirus.
Hantavirus: virusul cu simptome similare COVID-19
Hantavirus: virusul cu simptome similare COVID-19

În vremurile pe care le trăim, respirăm ușurați atunci când suntem testați negativ de noului coronavirus. Nu este și cazul lui Sue Ryan, o femeie din Statele Unite care s-a confruntat cu probleme mai serioase- hantavirus.

Abia întoarsă acasă de la camping, Ryan a început să se confrunte cu simptome care au făcut-o să creadă că are COVID-19. Aceasta le-a povestit jurnaliștilor de la postul local KDVR Fox 31 Denver că s-a confruntat cu dureri de cap, febră mare și dificultatea de a respira. Toate simptomele similare noului coronavirus. Când a decis să-și facă testul, surpriza a fost ca acesta să iasă negativ. Simptomele s-au agravat, motiv pentru care s-a întors la spital pentru a repeta testul care, din nou, a ieșit negativ. După mai multe investigații, medicii au diagnosticat-o cu hantavirus.

Hantavirusul: ce este?

Hantavirusul este o familie de virusuri care se transmit pri aer, informează Centrul de Prevenție și Control al Bolilor. Infecțiile cu hantavirus pot produce diferite boli, precum sindromul pulmonar Hantavirus (HPS), produs de un hantavirus din America sau febră cu sindromul renal, care este rezultatul unui hantavirus din Europa și Asia. În ultimii 10 ani, două mari infectări cu hantavirus s-au produs în Statele Unite, o dată când au fost confirmate 10 cazuri de infectări în august 2012 și în ianuarie 2017, cu 17 cazuri din șapte state. În acest an, un bărbat din China a murit de hantavirus.

COVID-19 versus hantavirus: simptome

Similar noului coronavirus, hantavirusul produce simptome respiratorii. Principalele simptome sunt febră, dureri musculare, în special a grupelor musculare mari precum coapse, șolduri, spate și uneori umeri. Alte posibile simpytome suntt durerile de cap, amețeli, probleme adominale precum stările de greață, vomă, diaee și dureri abdominale, informează CDC.

Simptomele pot apărea între una și două săptămâni de la expunerea la virus și pot include dureri de cap intense, dureri de spate și dureri abdominale, febră, greață, vedere încețoșată. Unii pacienți pot experimenta și inflamații sau ochi roșii.

COVID-19 poate apărea în moduri diferite, iar unii pacienți pot fi asimptomatici. Lista simptomelor include febră, tuse, dificultatea de a respira, oboseală, dureri musculare, dureri de cap, pierderea gustului și mirosului, dureri în gât congestie nazală, greață sau vărsături și diaree.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras