Grăsimea viscerală: cum o putem reduce?

Grăsimea viscerală, adică cea acumulată în zona abdomenului, reprezintă un pericol pentru sănătate.
  • Publicat:
Grăsimea viscerală: cum o putem reduce?
Foto: pixabay

Grăsimea viscerală, adică cea acumulată în zona abdomenului, reprezintă un pericol pentru sănătate, iar asta pentru că poate declanșa o serie de boli printre care diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare sau chiar decesul prematur. Medicul chirurg Mihai Ionescu ne oferă câteva sfaturi despre cum putem reduce grăsimea viscerală prin modificarea stilului de viață.

Sfaturi pentru a scăpa de grăsimea viscerală

Urmăriți cât și ce mâncați

Pierderea în greutate, spre cea normală, nu numai că va scădea grăsimea totală a corpului, ci și grăsimea viscerală. Acest tip de grăsime răspunde bine dietei, o puteți reduce la minimum, fiind atenți să consumăm alimente în porții normale, fructe, legume și insistând pe cereale integrale și carne slabă. Limitați, de asemenea, băuturile dulci și excesul de făina albă, cum ar fi fursecurile, prăjiturile și gustările sărate.

Faceți mișcare

Oamenii fac adesea greșeala de a presupune că o burtă mare poate fi redusă făcând o mulțime de abdomene și genuflexiuni. Singure, aceste exerciții nu vor elimina grăsimea! Efectuarea unei activități fizice regulate, de intensitate moderată, cum ar fi mersul rapid cel puțin 30 de minute pe zi, vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să reduceți grăsimea corporală.

Un studiu publicat în revista Obesity a dezvăluit că bărbații sănătoși care au făcut 20 de minute de antrenament cu greutăți în fiecare zi au avut o creștere mai mică a grăsimii abdominale, odată cu trecerea anilor, comparativ cu bărbații care au petrecut aceeași perioadă de timp implicându-se doar în activități aerobice. Cu toate acestea, este mai benefic să combinăm antrenamentul cu greutăți cu cel de tip aerobic.

Atenție la somn

Un studiu al Școlii de Medicină a Universității Wake Forest a arătat că un somn mai scurt de cinci ore sau mai mare de opt ore, este asociat cu creșterea grăsimii centro-abdominale.

„Efectuând aceste câteva ajustări simple, vă puteți îndrepta spre o talie mai suplă și, mai important, o viață mai sănătoasă și mai lungă”, concluzionează medicul chirurg Mihai Ionescu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân