Gențile care te cocoșează! Modele pe care să le eviți pentru a scăpa de durerile de spate și umeri

Gențile purtate pe o singură parte produc un dezechilibru asupra coloanei vertebrale. Iată care sunt gențile care te cocoșează.
  • Publicat:

Durerile de spate sunt des întâlnite, în special în rândul femeilor. Un studiu realizat de Asociația Chiropracticienilor Britanici arată că trei pătrimi dintre femei se confruntă cu dureri de spate, în timp ce 46% dintre ele poartă geanta pe o singură parte a corpului, ceea ce duce la deformarea lui. Gențile purtate pe o singură parte produc un dezechilibru asupra greutății puse pe coloana vertebrală. Pentru a evita „umerii căzuți”, cocoașa sau un dezechilibru în armonia umerilor, asigură-te că alternezi brațele pe care porți geanta.

Gențile care te cocoșează

Geantă shopper

Avantajul acestor genți este că sunt foarte încăpătoare, dar partea mai puțin plăcută este că ești tentată să îți iei cu tine toate lucrurile de care nu ai nevoie. Asigură-te că întotdeauna pui în geantă esențialul astfel încât să nu restricționezi mișcările și să nu blochezi musculatura.

Gențile sport

La fel ca în cazul genților shopper, cele sport sunt foarte încăpătoare. Dacă nu are o curea ajustabilă, toată greutatea se duce pe o singură parte, iar coloana vertebrală nu va mai fi dreaptă. Ideal este să optezi pentru o variantă cu rotile pe care să îți fie mai ușor să o tragi după tine. Dacă vrei să echilibrezi greutatea, poart-o pe diagonală. Astfel eviți tensiunea și postura proastă.

Geanțile cu mâner se află printre gențile care te cocoșează

Tocmai pentru că mânerul acestor genți este de cele mai multe ori mic, poate produce dureri în zona gâtului și spatelui. Din fericire, ele pot fi purtate pe post de clutch, dar poziționată prost poate pune presiune pe gât, spate și umeri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”