Fetița de 8 ani care suferă de o boală rară care îi „mănâncă” pe copii. „Nu pot sta cu familia în aceeași cameră când mănâncă”

Micuța a documentat alături de mama ei această boală rară de care suferă și le vorbește urmăritorilor ei despre aceasta pe pagina ei de Instagram.
  • Publicat:

O fetiță în vârstă de 8 ani din Los Angeles încearcă în fiecare zi câte un fel nou de mâncare, ca metodă terapeutică în boala ARFID, o boală mentală și totodată o tulburare alimentară care o face să aibă fobie de mâncare. Micuța a documentat alături de mama ei boala de care suferă și le vorbește urmăritorilor ei despre aceasta pe pagina ei de Instagram.

Fetița de 8 ani care suferă de o boală rară

Hannah, în vârstă de 8 ani, încearcă zilnic preparate și alimente de care se teme, de la gustări, până la antreuri și le clasifică drept „alimente sigure” sau le pune pe „lista ei de frici”.

De exemplu, orezul cu pui a primit nota 7/10, în timp ce iaurtul cu stafide a primit nota 4/10, pe motiv că „arată ca niște pastile”. Specialiștii de la Cleveland Clinic susțin că boala ARFID poate fi declanșată de frica și anxietatea față de mâncare sau consecințele care pot apărea în timp ce mănânci, precum înecatul. Spre deosebire de anorexie, bulimie sau alte tulburări alimentare, ARFID nu este o boală produsă de imaginea negativă asupra propriului corp sau dorința de a slăbi.

Cum se manifestă afecțiunea

Tratamentul presupune expunerea la alimentele de care te temi, motiv pentru care Hannah continuă să încerce noi preparate și să documenteze pe baza lor textura, mirosul și gustul.

Pe pagina ei de Instagram, micuța vorbește și despre anxietate, menționând că unele persoane se trag de piele sau își mestecă tricoul atunci când sunt anxioase, în timp ce ea obișnuia să-și manifeste anxietatea rozându-și unghiile, dar acum preferă să plângă sau să se joace cu slime.

Inițial, Michelle, mama micuței, a povestit pentru ABC News că profilul de Instagram a fost creat cu intenția de a-și educa prietenii și familia, pentru că se loveau deseori de situații în care nu înțelegeau de ce Hannah nu mânca anumite alimente.

Mama fetiței, declarații cutremurătoare

„Oamenii nu înțeleg, mai ales că noi venim cu propria mâncare cu care Hannah se simte în siguranță și toată lumea întreabă „De ce nu încearcă asta? De ce nu încearcă aia?”, ceea ce este destul de inconfortabil. M-am gândit că dacă facem acest cont de Instagram pentru prieteni și familie, poate așa înțeleg mai bine cum este Hannah și se gândesc de două ori înainte să întrebe”.

În schimb, fetița de 8 ani a devenit virală și vedete precum Demi Lovato și Rosie O’Donnell i-au lăsat mesaje de încurajare, la fel și alte persoane care se confruntă cu ARFID care, la rândul lor, și-au spus povestea.

„Ori de câte ori încerc ceva de mâncare mă gândesc la toate persoanele pe care le ajut”, a spus Hannah pentru ABC.

Foto: Instagram

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan