Femeile de peste 40 de ani ar trebui să fie mai atente la aceste probleme de sănătate, spun specialiștii

  • Publicat:
Femeile de peste 40 de ani ar trebui să fie mai atente la aceste probleme de sănătate, spun specialiștii
Sursa foto: shutterstock

Femeile ce trec pragul vârstei de 40 de ani sunt mai predispuse la complicații în ceea ce privește sănătatea organismului, spun medicii. Menopauza, primele semne ale îmbătrânirii… toate acestea pot aduce cu sine și probleme medicale. Iată ce este util să știi și tu, dacă ai împlinit 40 de ani deja!

Poți întâmpina probleme la rinichi

Pietrele la rinichi sunt depozite minerale în tractul urinar. Acestea sunt dureroase, iar șansele de apariție cresc pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Durerile severe de spate, urinările frecvente și cu miros înțepător (uneori însoțite și de sângerări/senzații de arsură), febra sau frisoanele sunt doar câteva dintre semnele pe care le poți resimți în cazul prezenței pietrelor la rinichi.

Densitatea oaselor poate scădea

Densitatea osoasă se reduce în cazul femeilor trecute de 40 de ani. După această vârstă, indicată este suplimentarea cu vitamina D. Mai mult, dacă ai intrat și la menopauză, ar fi bine să faci o osteodensitometrie, testarea care îți cofirmă predispoziția la osteoporoză.

Riscul de diabet crește și acesta

Oboseala, setea extremă, urinarea frecventă, vederea încețoșată, pierderea în greutate sau gingiile sensibile sunt doar câteva dintre simptomele diabetului la femei.

De aceea, e necesar să mergi periodic la medic și să îți testezi regulat nivelul glicemic.

Citește și: Oboseala extremă după 40 de ani „lovește” mai ales în femei. De ce și care sunt soluțiile?

Un control slab al vezicii urinare

Procesul de îmbătrânire nu iartă pe nimeni. Dacă ai peste 40 de ani și ai mai și dat naștere unui copil, ei bine, îți pierzi din elasticitatea mușchilor. Incontinența urinară poate apărea adesea la femeile mature.

Hipertentiunea arterială își poate face apariția

Hipertensiunea arterială este o complicație care are un impact serios asupra sănătății, cu riscuri precum atac de cord, accident vascular cerebral, insuficiență renală sau cardiacă. Atenție mare, așadar! Verifică-ți constant tensiunea și urmează sfatul medicului în cazul în care aceasta este crescută.

Tendințele de îngrășare sunt tot mai frecvente

Pe lângă toate celelalte probleme medicale mai sus descrise, femeile de peste 40 de ani ar trebui să fie atente și la greutatea corporală, căci sunt mai predispuse la îngrășare, fapt ce poate aduce cu sine probleme și în sfera sănătății.

Citește și: Idei de meniuri gustoase pentru a te menține în formă la 40 de ani

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân