Eroii în halate albe, albastre, verzi din linia întâi împotriva coronavirusului. FOTO

Vezi o selecţie de poze cu feţele medicilor brăzdate de urmele măştilor de protecţie, pe care trebuie să le poarte pentru a se feri de coronavirus.

Medici, asistente, infirmiere, brancardieri – toţi cei care acum sunt în linia întâi cu inamicul principal al momentului, COVID-19, muncesc până la epuizare pentru salvarea vieţilor bolnavilor.

Echipamentele de protecţie pe care aceştia trebuie să le poarte îi feresc de contaminare, dar efectele acestora asupra chipului lor amintesc de jurământul lui Hipocrate, pe care l-au rostit odată cu alegerea acestei profesii, pentru mulţi dintre ei o misiune. 

Printre cei care luptă în linia întâi cu noul coronavirus se numără şi românul Vlad Gheţu, asistent medical la UPU SMURD Iaşi. Fotografia în care apare tânărul, cu faţa brăzdată de urmele măştii pe care a purtat-o ore în şir, a devenit virală în mediul online.

„Fotografia este făcută după o intervenţie la un pacient suspect de coronavirus, după câteva ore în care am stat în aceeaşi cameră cu pacientul şi l-am îngrijit. Este loc de frică, şi noi suntem oameni, dar de cele mai multe ori încercăm să ne facem datoria în cel mai profesional mod posibil. Trebuie să fim alături de pacienţii noştri, mai ales în contextul actual.

Avem echipament special pe care îl folosim în cazul pacienţilor cu coronavirus. Este destul de gros, dar ne oferă protecţie. După ce lucrăm cu ajutorul echipamentului, după câteva ore intervin semne de oboseală”, a declarat tânărul pentru digi24.ro

Pagina 1 din 2