Durerile cervicale: cum să le ameliorezi

Durerile cervicale sunt uneori insuportabile și pot provoca migrene, amețeli sau o stare generală de rău.
  • Publicat:
Durerile cervicale: cum să le ameliorezi

Durerile cervicale sunt cauzate de o anomalie dezvoltată la nivelul unuia sau mai multor discuri vertebrale. Atunci când un disc este deteriorat, de obicei din cauza trecerii timpului sau a herniei de disc, acesta poate cauza dureri în zona cervicală din cauza inflamației sau a spasmelor musculare. În cazurile severe, durerea și amorțeala pot apărea chiar și la nivelul brațelor din cauza iritației nervilor sau a deteriorării cauzate de atingerea unui nerv.

Cu toate că analgezicele, terapia fizică, masarea gâtului și în ultimă instanță, intervenția chirurgicală, pot ajuta la ameliorarea durerilor de gât cauzate de bolile discului cervical, există și remedii la domiciliu pe care le puteți încerca pentru a calma durerea și a accelera procesul de vindecare.

Aveți răbdare!

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil că trăiți o viață aglomerată și agitată, dar dacă vă confruntați cu boli ale discului cervical și aveți dureri cervicale acute, este important să reduceți temporar activitățile intense. Atunci când vă odihniți, găsiți o poziție confortabilă – una care să nu provoace nicio durere sau dureri de intensitate minimă la nivelul gâtului.

Faceți mișcare!

Cercetările arată că exercițiile fizice sunt un mod eficient de a trata durerile de gât. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, femeile cu dureri cervicale cronice care au efectuat exerciții folosind benzi de rezistență și greutăți ușoare și-au redus semnificativ durerile cervicale și dizabilitatea provenind de la acestea. De asemenea, este important să rămâneți activi în general. Treizeci de minute de exerciții aerobice (mers pe jos, ciclism, înot) în fiecare zi vă pot menține mușchii spatelui cu adevărat puternici. La rândul său, fluxul sanguin îmbunătățit din exerciții fizice vă poate întreține coloana vertebrală, ajutând-o să se mențină sănătoasă. Discutați cu medicul dumneavoastră, kinetoterapeutul sau un antrenor personal cu experiență în lucrul cu persoanele afectate de dureri de spate sau dureri cervicale pentru a determina care sunt cu exactitate exercițiile potrivite. Este important – mai ales pentru a nu agrava hernia de disc – să evitați exerciții precum joggingul, săriturile sau orice mișcări bruște ce pot afecta coloana.

Durerile cervicale pot fi agravate de o postură nesănătoasă

Postura defectuoasă este un factor major al durerilor de gât. Gândiți-vă la postura corpului vostru de fiecare dată când stați în picioare sau vă ridicați. Încercați întotdeauna să vă mențineți capul și gâtul drepte și asigurați-vă că spatele este sprijinit. Când vă așezați la birou, de exemplu, computerul ar trebui să fie la nivelul ochilor, iar scaunul să fie așezat pe spate. Mouse-ul ar trebui să fie, de asemenea, poziționat suficient de jos. Atunci când vă ridicați, nu vă aplecați înainte. În schimb, îndoiți-vă de genunchi și păstrați-vă spatele drept: această tehnică vă va ajuta la protejarea împotriva durerilor de spate.

Aplicați comprese dacă aveți dureri cervicale

Oamenii se confruntă adesea cu enigma „cald sau rece: ce ar trebui să folosesc?”. În general, recomandarea este următoarea: folosiți gheață în primele 24 până la 48 de ore după o accidentare pentru a reduce inflamarea, iar apoi utilizați căldură pentru a relaxa mușchii și îmbunătăți rigiditatea. În cazul bolii discului cervical, nici căldura, nici frigul nu vor pătrunde suficient de adânc pentru a ameliora efectiv inflamația, așa că utilizați orice simțiti că funcționează mai bine pentru voi.

Faceți stretching cât mai des!

Odată ce vă simțiți suficient de bine și medicul vă acordă permisiunea, practicați exerciții de stretching atât pentru ameliorarea durerilor de gât, cât și pentru îmbunătățirea flexibilității. Cel mai bine este să faceți aceste exerciții imediat după încălzirea mușchilor cu un duș cald sau un prosop îmbibat în apă foarte caldă.

 

Și, foarte important, eliminați stresul! Acesta face să vă contractați involuntar mușchii spatelui și gâtului, fapt ce poate duce, indirect, la agravarea durerilor cervicale! Deci zen, cât mai zen!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”