Cum să elimini apa din urechi

În majoritatea cazurilor, apa din urechi iese destul de repede, dar dacă rămâne blocată poate fi un lucru destul de neplăcut și pot apărea infecții.
  • Publicat:
Cum să elimini apa din urechi
Foto: shutterstock

Nu trebuie să fii înotător de performanță să te confrunți cu apă blocată în canalul urechii. Se poate întâmpla în orice moment în care te expui la apă și este destul de evident atunci când acest lucru are loc. Fie te confrunți cu o senzație de gâdilat în urechie, fie îți este afectat auzul. În majoritatea cazurilor, apa iese destul de repede, dar dacă rămâne blocată poate fi un lucru destul de neplăcut și pot apărea infecții bacteriene sau fungice. Iată ce este de făcut pentru a scoate apa din urechi.

Poți apleca într-o parte capul

Cea mai simplă și rapidă modalitate de a scoate apa din urechi este aceea de a înclina capul într-o parte. Astfel, în urma schimbării poziției capului urechea se relaxează. De asemenea, poți sta pe o parte timp de câteva minute cu capul într-un prosop astfel încât să absoarbă apa.

Trage ușor de ureche

Un alt mod extrem de simplu de a scoate apa din urechi este de a trage delicat de lobul urechii. În felul acesta se mișcă cartilajul canalului urechii și apa este eliminată. De asemenea, poți scutura ușor capul dintr-o parte în alta.

Elimină apa din urechi cu alcool

Dacă mișcările gravitaționale nu funcționează, poți încerca un amestec de 50/50 alcool sanitar și oțet alb și o seringă. Alcoolul usucă interiorul urechii, iar oțetul creează un mediu acid care nu permite apariția bacteriilor. Aplică 3-4 picături în ureche și masează exteriorul urechii. După 30 de secunde înclină capul într-o parte și elimină amestecul. Nu folosi această metodă dacă suferi deja de o infecție sau ai timpanul perforat.

Folosește un uscător pentru păr pentru a scăpa de apa din urechi

Dacă vrei să elimini apa din urechi, poți folosi un uscător pentru păr. Este important să optezi pentru o temperatură care să nu te afecteze și să ții dispozitivul la o distanță de aproximativ un metru de ureche.

Stai departe de bețișoarele de urechi

Cu siguranță vei fi tentat să folosești bețișoarele de urechi, dar nu este deloc o idee bună. Orice pătrunde adânc în ureche poate produce mai mult rău decât bine. Mai mult, poți adăuga bacterii în acea zonă, poți produce leziuni canalului sau chiar îți poți perfora timpanul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân