Cum ne influențează vremea starea de sănătate. Sfaturi utile pentru a te menține în formă

  • Publicat:
Cum ne influențează vremea starea de sănătate. Sfaturi utile pentru a te menține în formă

Schimbările bruște de temperatură au impact nu doar asupra stării de spirit, ci și asupra sănătății. Vezi câteva sfaturi utile pentru a rămâne în formă dincolo de condițiile meteo.

Oscilațiile termice și schimbările bruște ale vremii au impact direct asupra stării de dispoziție, a capacității de muncă, dar și asupra sănătății. Printre cei mai afectați de vremea capricioasă figurează persoanele cu boli cronice, vârstnicii, dar și copiii.

Trecerile bruște de la temperaturi ridicate la perioade de frig, ploaie și vreme închisă sunt resimțite în cazul unor serii de afecțiuni, care se pot acutiza sub influența factorilor externi. De altfel, acutizarea afecțiunilor cronice sub influența fluctuațiilor de temperatură demonstrează odată în plus relația dintre corpul uman și natură, precum și vulnerabilitatea organismului cu o imunitate scăzută în fața modificărilor bruște ale vremii.

Rămâi în formă, indiferent de vremea de afară

Câteva sfaturi simple, dar eficiente, te pot ajuta pentru a face față mai bine oscilațiilor neașteptate ale vremii. Astfel, potrivit specialiștilor, pentru a răspunde eficient stimulilor externi cu efect negativ asupra stării de sănătate, corpul tău are nevoie de susținere și de puțin mai multă atenție. După cum se întâmplă și în cazul unor altor afecțiuni sau dereglări psiho-somatice, precum creșterea nivelului de anxietate sau instalarea tulburărilor de somn, și în cazul persoanelor vulnerabile la schimbările bruște ale vremii se impun o serie de măsuri concrete dar cât se poate de eficiente. Citește aici continuarea articolului și vezi cum poți să-ți păstrezi un tonus psihic pozitiv indiferent de vremea de afară.

sursa foto: Pexels

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân