Congestia nazală: riscuri la care te expui dacă introduci usturoi în nas

Atunci când ești răcit și te confrunți cu congestia nazală automat vorbim și de prezența mucusului care dă senzația că nu mai poți respira.
  • Publicat:
Congestia nazală: riscuri la care te expui dacă introduci usturoi în nas
Foto: pexels

Cu peste 80 de milioane de vizualizări și 9.5 milioane de aprecieri, o tânără de pe TikTok a făcut furori cu un truc care a ajutat-o să scape de congestia nazală. Mai exact, tânăra și-a introdus în fiecare nară câte un cățel de usturoi, iar după 15 minute a reușit să elimine tot mucusul.

„Iubitului meu, dacă nu mai ești atras de mine după ce vezi asta, te înțeleg complet”, a spus la finalul filmulețului.

Usturoiul în nas te scapă de congestia nazală?

Atunci când ești răcit și te confrunți cu congestia nazală automat vorbim și de prezența mucusului care dă senzația că nu mai poți respira sau că ceva îți blochează gâtul. Usturoiul în sine nu te va scăpa de congestia nazală, pentru că în loc să cureți sinusurile, le blochezi. Dacă împiedici capacitatea sinusurilor de a se desfunda, vei acumula și mai mult mucus. Usturoiul nu acționează topic, așadar introducerea lui în nări nu va opri congestia nazală, ba chiar va putea produce iritații ale membranelor mucoase nazale.

În plus, introducerea usturoiul în nări poate produce probleme severe cum ar fi ca acesta să rămână blocat, iar astfel cavitatea nazală se deteriorează. O altă problemă ar putea fi și inspirarea lui, ceea ce poate produce probleme de respirație.

Centrul Național de Sănătate Complementară și Integrativă nu menționează introducerea cățeilor de usturoi în nări pe lista strategiilor de combatere a banalei răceli. De asemenea, nici administrat pe cale orală nu s-a demonstrat că ar avea proprietăți vindecătoare sau de prevenție a răcelii. Pe de altă parte, același centru susține că irigațiile nazale saline pot fi de ajutor. Studiile sugerează că acestea pot ameliora simptomele infecțiilor respiratorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Meditezi? Cât timp este ideal să o faci
Meditezi? Cât timp este ideal să o faci
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân