Ceaiul cu lapte versus cafeaua cu lapte: Care este o alegere mai sănătoasă?

Cel mai probabil consumi deja una dintre aceste două băuturi. Dar oare cunoști beneficiile și dezavantajele fiecăreia? Află diferențele dintre ceaiul cu lapte și cafeaua cu lapte și descoperă care dintre aceste două băuturi este mai sănătoasă!
  • Publicat:
Ceaiul cu lapte versus cafeaua cu lapte: Care este o alegere mai sănătoasă?
Ceaiul cu lapte versus cafeaua cu lapte: Care este o alegere mai sănătoasă? Sursa foto: Shutterstock

Ceaiul cu lapte și cafeaua cu lapte sunt două băuturi populare care pot fi găsite în majoritatea cafenelelor și a caselor din întreaga lume. Acestea sunt băuturi perfecte pentru a începe ziua sau pentru a vă bucura în timpul pauzelor de lucru sau de relaxare. Dar care dintre aceste două băuturi este mai sănătoasă? Descoperă beneficiile și dezavantajele fiecărei băuturi pentru a determina care este mai sănătoasă.

Ceaiul cu lapte

Ceaiul cu lapte este o băutură tradițională care este consumată de secole în întreaga lume. Această băutură este făcută prin combinarea de ceai negru sau ceai verde cu lapte și zahăr sau miere, după gust. Ceaiul negru conține antioxidanți care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, diabet și alte afecțiuni. Consumul de lapte poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și a dinților și poate fi o sursă bună de proteine.

Beneficiile ceaiului cu lapte includ:

  • Reducerea stresului și a anxietății
  • Ameliorarea simptomelor de gripă și răceală
  • Reducerea inflamației în organism
  • Îmbunătățirea sănătății oaselor și a dinților
  • Îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular

Dezavantajele ceaiului cu lapte includ:

  • Conține cantități mari de calorii și grăsimi saturate, în special dacă este făcut cu lapte integral
  • Consumul de ceai cu lapte înainte de culcare poate interfera cu somnul

Află mai multe despre consumul de ceai cu lapte chiar aici:

Cafeaua cu lapte

Cafeaua cu lapte este una dintre cele mai populare băuturi cu cofeină. Această băutură este făcută prin combinarea de cafea espresso cu lapte și zahăr sau sirop. Cafeaua conține cafeină, care poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, creșterea energiei și a capacității cognitive. Consumul de lapte poate fi o sursă bună de calciu și proteine.

Beneficiile cafelei cu lapte includ:

  • Îmbunătățirea capacității cognitive
  • Creșterea energiei și a capacității de concentrare
  • Reducerea riscului de boli de inimă și de diabet
  • Îmbunătățirea sănătății oaselor și a dinților
  • Reducerea riscului de depresie

Dezavantajele cafelei cu lapte includ:

  • Conține cantități mari de calorii și grăsimi saturate, în special dacă este făcută cu lapte integral sau adăugate siropuri
  • Consumul excesiv de cafea poate duce la anxietate, insomnie și dependență de cafeină
  • Cafeaua poate agrava problemele digestive și refluxul gastroesofagian

Care este mai sănătos: ceaiul cu lapte sau cafeaua cu lapte?

Atât ceaiul cu lapte, cât și cafeaua cu lapte au beneficii pentru sănătate și dezavantaje, dar dacă trebuie să alegi una dintre ele ca fiind mai sănătoasă, ceaiul cu lapte pare să fie alegerea mai bună. Deși cafeaua cu lapte conține mai multă cafeină, ceaiul cu lapte conține mai puține calorii și grăsimi saturate și are beneficii pentru sănătatea cardiovasculară.

În general, este important să consumați băuturi cu lapte cu moderație și să alegeți tipuri mai sănătoase de lapte, cum ar fi laptele bio sau de capră. De asemenea, puteți alege să utilizați îndulcitori naturali, cum ar fi mierea, în loc de zahăr sau siropuri pentru a reduce conținutul de zahăr din băuturi.

În final, alegerea dintre ceaiul cu lapte și cafeaua cu lapte depinde de preferințele și nevoile individuale. Dacă doriți să vă bucurați de beneficiile unei băuturi cu lapte, ceaiul cu lapte poate fi o opțiune mai sănătoasă decât cafeaua cu lapte. Dar, dacă aveți nevoie de o doză de cafeină pentru a vă energiza dimineața, o ceașcă de cafea cu lapte poate fi o opțiune excelentă. În cele din urmă, este important să consumați cu moderație orice băutură și să alegeți opțiuni mai sănătoase pentru a vă menține sănătatea în general.

Surse: medicalnewstoday.com, healthline.com, coffeescience.org, thehealthsite.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”