Care sunt cele mai bune moduri prin care poți preveni scăderea imunității (P)

  • Publicat:
Care sunt cele mai bune moduri prin care poți preveni scăderea imunității (P)
Sistemul imunitar poate fi susținut printr-un stil de viață sănătos

Iarna suntem mereu atenți la imunitate, dar uneori și primăvara poate să ne surprindă cu temperaturi scăzute. Cel mai înțelept lucru e să fii preventiv și să ai grijă de tine pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul rece. În acest articol îți vom dezvălui modalități simple și eficiente prin care să-ți menții imunitatea.

Iată, așadar, ce poți face dacă vrei să menții răspunsul imunitar în parametri optimi:

Suplimentele alimentare sunt aliatul tău de încredere pe tot parcursul anului

În prezent există o varietate de suplimente naturale cu biodisponibilitate crescută, cum ar fi cele de aici. Pe lângă vitamina C, sistemul imunitar are nevoie și de vitaminele A, D, E, seleniu și zinc. Trebuie menționat că un echilibru adecvat al acestor nutrienți este esențial pentru buna funcționare a sistemului imunitar, iar deficiențele pot slăbi imunitatea și crește susceptibilitatea la infecții. Înainte de a începe administrarea de suplimente, este întotdeauna recomandat să consulți un medic ca să primești sfaturi personalizate în funcție de nevoile tale specifice.

Alimentația este fundația unui sistem imunitar sănătos

Nu trebuie să faci schimbări majore în dieta ta, dar trebuie să acorzi atenție anumitor alimente care fac diferența. Consumă fructe și legume bogate în antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi și susțin sănătatea celulară. Produsele bogate în nutrienți nu trebuie să îți lipsească din casă, deoarece organismul tău are nevoie de aceștia ca să funcționeze corect. Pe Lifespan.org găsești o listă de alimente care întăresc răspunsul imunitar, precum și o serie de sfaturi utile care țin de stilul de viață. Printre altele, ar fi indicat să renunți la fumat dacă ai acest obicei, deoarece are numai efecte negative.

Include 30 de minute de activitate fizică în programul tău în fiecare zi

Dacă incluzi 30 de minute de exerciții fizice moderate în rutina ta zilnică, nu doar că vei rămâne în formă, dar vei beneficia și de o imunitate mai bună. Activitatea fizică stimulează sistemul imunitar prin creșterea circulației celulelor imunitare în corpul tău. Acest lucru ajută organismul să se pregătească mai bine pentru viitoarele infecții, deoarece le detectează mai devreme și reacționează mult mai eficient.

În concluzie, trebuie să acorzi atenție în mod constant stării tale de sănătate dacă vrei să eviți răcelile de sezon și nu numai. În acest sens, suplimentele alimentare, dieta și activitatea fizică sunt cele mai bune moduri prin care poți susține sistemul imunitar.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân