5 tipuri de brânză recomandate persoanelor cu un colesterol ridicat

Aceste tipuri de brânză pot fi de ajutor la reducerea ușoară a colesterolului, iar cantitate redusă de grăsimi este ideală pentru persoanele cu un colesterol ridicat. Nu va trebui să-ți mai faci probleme nici în privința cantității!
  • Publicat:
5 tipuri de brânză recomandate persoanelor cu un colesterol ridicat
5 tipuri de brânză recomandate persoanelor cu un colesterol ridicat Sursa foto: Pexels

Din cauza faptului că majoritatea brânzeturilor au cantități ridicate de grăsimi saturate și sodiu, este recomandat ca acestea să fie consumate cu moderație, mai ales în cazul în care ai un colesterol ridicat.

Unele tipuri de brânză tind să fie mai bogate în grăsimi decât altele, cum ar fi parmezanul sau brânzeturile cu mucegai. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unei tip de brânză pe care să-l poți mânca zilnic și să te bucuri de cantitățile dorite, poți arunca o privire asupra celor 5 tipuri de brânză recomandate persoanelor cu un colesterol ridicat. Acestea sunt variante mai sănătoase și care au un aport de grăsime mai redus.

  1. Mozzarella

Brânza este bună în dietă, deoarece conține proteine, care ajută la creșterea masei musculare, iar calciul și vitamina D ajută la formarea și menținerea oaselor pe toată durata vieții.

În ceea ce privește mozzarella, aceasta are un conținut scăzut de grăsimi saturate. În plus, mozzarella conține doar 15 miligrame de colesterol, care este un conținut deosebit de scăzut în comparație cu multe alte tipuri de brânză.

Această brânză delicioasă oferă culturi active benefice, cum ar fi Lactobacillus, care este excelent pentru sănătatea intestinului. Ajută, de asemenea, la reducerea inflamației, corecție benefică pentru vasele de sânge și sănătatea inimii.

  1. Brânza de vaci

Brânza de vaci poate fi o alegere excelentă pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece este bogată în proteine și are un conținut redus de grăsimi.

  1. Brânza feta

Brânza feta are un conținut mic de colesterol și grăsimi saturate în comparație cu majoritatea brânzeturilor. În plus, gustul inconfundabil al brânzei feta îți oferă posibilitatea de a consuma acest tip de brânză alături de alte alimente îndrăgite. Spre exemplu, poți alege să pui în salate bucăți de brânză feta.

  1. Ricotta

Datorită conținutului scăzut de colesterol și grăsimi saturate, brânza ricotta este un tip de brânză recomandată persoanelor cu colesterol ridicat. Ricotta este o brânză cremoasă, ceea ce o face un excelentă în prepararea pastelor. De asemenea, deoarece ricotta este tartinabilă, poate fi folosită în locul cremei de brânză pentru a crește cantitatea de proteină și a reduce grăsimea totală și grăsimea saturată.

  1. Batoane de mozzarella maturată

Persoanele cu colesterol ridicat ar trebui să-și scadă aportul de grăsimi saturate, iar acest se poate face alegând brânză cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi mozzarella parțial degresată și soiuri de cheddar.

Majoritatea brânzeturilor de acest tip au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, ceea ce le face o alegere excelentă. În plus, sunt ambalate individual, astfel încât să poți mânca porția potrivită de brânză fără a-ți face griji că ai putea depăși cantitatea optimă.

Surse: eatthis.com, verywellhealth.com, healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan