5 obiceiuri sănătoase care te vor menține în formă pe toată perioada sărbătorilor

Urmează aceste sfaturi în legătură cu 5 obiceiuri sănătoase pentru a rămâne în cea mai bună formă a ta, chiar și după masa copioasă de Crăciun.
  • Publicat:
5 obiceiuri sănătoase care te vor menține în formă pe toată perioada sărbătorilor
5 obiceiuri sănătoase care te vor menține în formă pe toată perioada sărbătorilor Sursa foto: Shutterstock

Fie că iți place sau nu să auzi asta, Sărbătorile sunt un moment pentru a te răsfăța cu cele mai bune mâncăruri, de la sarmalele delicioase ale mamei și până la prăjiturile de Crăciun care îți încântă de fiecare dată papilele gustative. Iarna și în special perioada sărbătorilor sunt ideale pentru a te răsfăța, dar, din păcate, toate aceste delicii festive și incredibil de gustoase pot provoca, de asemenea, multe probleme.

Cel mai probabil, dacă gândul îți zboară la aceste două lucruri, înseamnă că ai muncit prea mult ca să renunți la tot în ultimele două săptămâni ale anului, motiv pentru care ar trebui sa acorzi puțină atenție asupra celor cinci obiceiuri sănătoase, care te vor menține în formă în timpul Sărbătorilor. Urmeaza aceste sfaturi pentru a te asigura că nu te abați prea mult de la rutina obișnuită.

Asigură-te că rămâi hidratat

A păstra un nivel de hidratare optim pe toată perioada agitată a Sărbătorilor de iarnă este ideal pentru a te menține în formă și a nu te abate de la toată rutina cu care ai încercat să te obișnuiești pe tot parcursul anului. În plus cercetările arată că a bea mai multă apă poate fi de ajutor atunci când treci printr-un proces de slabire. Așa că, nu uita să te hidratezi constant.

Asigură-te ca faci mișcare zilnic

Când simți că nu ai timp suficient pentru a te antrena sau a alerga, motivează-te prin a-ți spune că mintea și corpul tău îți vor mulțumi dacă o faci. O plimbare rapidă de 10 minute în aer liber te va face să te simți mult mai bine decât relaxarea pe canapea toată ziua. Specialiștii recomandă să te plimbi cu bicicleta, să ieși cu animalul de companie la plimbare sau să sari coarda. Important este să te miști, indiferent de modul prin care o faci.

Asigură-te că îți respecți dieta prin a consuma alimente sănătoase în proporție de 80% din timp

Specialiștii recomandă să consumi, în cea mai bună parte din timp, carne slabă, legume proaspete și carbohidrați cu absorbție lentă din cereale integrale. Acest lucru este esențial pentru a oferi corpului tău nutrienții importanți de care are nevoie pentru a funcționa corect. În acest caz, când consumi în proporții cât mai mari alimente sănătoase, vei putea la masa de Craciun să mai faci cateva excepții.

Asigură-te că te odihnești suficient

Pe lângă dietă și exerciții fizice, somnul este o parte cheie a bunăstării tale generale. Conform specialiștilor, adulții ar trebui să beneficieze de șapte până la nouă ore de somn în fiecare noapte. Persoanele care au peste 65 de ani ar trebui să se odihnească șapte până la opt ore în fiecare noapte.

Bucură-te inteligent de perioada Sărbătorilor

Perioada sărbătorilor este cunoscută pentru sezonul răsfățurilor. Acest lucru înseamnă că nu ar trebui să te simți vinovat dacă te bucuri de o masă copioasă de sărbători sau optezi pentru o a doua prăjitură. În schimb, sportul nu ar trebui să lipsească din rutina ta. Acesta este considerat o activitate la care nu ar trebui să renunți tot restul vieții. Revino imediat la rutina normală după această perioadă a Sărbătorilor de iarnă și nu va trebui să-ți faci griji cu privire la sănătatea ta generală.

Surse: eatthis.com, symetrie.com, health.harvard.edu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân