5 motive pentru care ți-e frig tot timpul

  • Publicat:
5 motive pentru care ți-e frig tot timpul

Deși acum vremea începe să se încălzească, zilele devin mai lungi și ne desprindem de câteva straturi de iarnă iar ție ți-e încă foarte frig, este posibil să ai de-a face cu una dintre aceste probleme de sănătate:

Funcția tiroidiană redusă

Glanda tiroidă menține metabolismul la capacitate maximă de funcționare. Dacă nu produce suficient hormon tiroidian, metabolismul încetinește. Deci, dacă ai mâinile și picioarele reci în permanență acesta ar putea fi semnul unei tiroide subactive.

Mai multe studii au arătat că una din zece femei are probleme tiroidiene fără să știe. Dacă un test de sânge arată că nivelurile hormonilor tăi tiroidieni  sunt scăzute, medicamentele pot restabili echilibrul.

Consumi mai puține calorii decât ai avea nevoie

Când continui să sari peste mese sau să ai o dietă foarte săracă în calorii, organismul tău poate reduce funcțiile de bază, cum ar fi producerea căldurii corporale. De asemenea, numită și „răspunsul de înfometare”, această scădere a temperaturii indică faptul că organismul tău arde mai puțină energie și metabolismul tău funcționează încet.

Suferi de anemie

Îți simți adesea picioarele și mâinile reci, chiar și când ești în pat, sub pătură? Atunci lipsa de fier ar putea reduce producția ta de celule roșii din sânge, care ajută la stocarea și transportul oxigenului în jurul corpului. Ca rezultat, organele și țesuturile tale nu primesc atât de mult oxigen pe cât ar trebui.

Conform Mayo Clinic, acest lucru poate duce la mâini și picioare reci, precum și la alte semne clasice ale anemiei, cum ar fi slăbiciunea, oboseala, dificultățile de respirație și bătăile neregulate ale inimii. Dacă suspectezi că ai anemie, mergi la medic pentru a-ți verifica nivelurile de fier din sânge. 

Ai probleme cu somnul

Ai avut dificultăți în a adormi sau te-ai culcat la ora 2 dimineața după ce ai urmărit un serial  pe Netflix? Atunci ritmul tău circadian ar putea fi dat peste cap și ceasul corpului setat la momentul greșit al zilei. Dacă acesta este sincronizat, temperatura corpului tău ar trebui să crească dimineața și apoi să scadă noaptea pentru a te ajuta să adormi. Cercetările arată că o singură noapte de somn pierdută a făcut ca cei care nu au dormit să aibă mâini reci în ziua următoare.

Probleme de circulație

Circulația lentă poate încetini fluxul sangvin către extremități precum mâinile și picioarele. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de afecțiuni de sănătate, inclusiv probleme cardiace, diabet și sindromul Raynaud, în care arterele intră în spasm când te simți stresat sau când îți este frig. Dacă simți constant frigul sau ai picioare și mâini care se simt amorțite, cronic reci sau cu nuanțe de alb sau albastru, consultă-ți medicul.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Cum să scapi de crampele musculare
Cum să scapi de crampele musculare
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân