5 motive care te trezesc in zori

Tocmai te-ai bagat in pat si esti extenuata. Daca nu reusesti sa dormi macar cateva ore, cum vei face fata unei noi zile de calvar? Este adevarat ca lipsa somnului te face sa treci usor de la o stare la alta si accentueaza si mai mult aceasta problema. In
28.05.2008
5 motive care te trezesc in zori
5 motive care te trezesc in zori

1.Treburi neterminate

Un telefon urgent de dat, cearta de dinainte de culcare? Vrei sa faci prea multe in aceeasi zi? Tocmai de aceea se intampla, de obicei, sa incepi o duzina de lucruri, sa le duci pana la jumatate si prea putine sa finalizezi. Suna cunoscut, nu?!
Se pare ca problemele nerezolvate sunt responsabile pentru mai bine de o treime din cazurile de insomnie. Incearca, inainte de culcare, sa-ti organizezi pas cu pas activitatea din ziua urmatoare. O simpla lista poate face lucrurile mai usor de abordat si realizat.

2.Vecini galagiosi si poluarea fonica

Zgomotele enervante iti pot ridica nivelul de anxietate si crea insomnii. Pentru a face fata cu brio situatiei, creeaza o deviatie a acestor sunete, fixand radioul intre doua posturi. Acest sunet este perfect pentru a micsora intensitatea sunetelor, fara a fi necesara eliminarea zgomotelor enervante.

3.Neplacerile de zi cu zi

Cert este ca modul in care iti gestionezi sentimentele este strict legat de nivelul de crestere a anxietatii. Prin urmare, lipsa somnului nu va face decat sa intensifice aceste griji. Suna un prieten, mergi sa-ti spui oful unui specialist sau bea un pahar cu lapte cald inainte de culcare – sigur te vor ajuta sa adormi. (…) 

Cititi continuarea in editia tiparita.

Foto: GULIVER

Sarcina multipla, provocari pe masura
Sarcina multipla, provocari pe masura
Recomandare video
Alimente ieftine pentru slăbire și ce poți mânca de 10 lei pe zi: pastila de dietă