5 moduri de a reduce instant hipertensiunea

Aceasta poate fi ținută sub control, la valori optime, prin doar câteva modificări ale stilului de viață. Iată 5 moduri de a reduce instant hipertensiunea.
  • Publicat:
5 moduri de a reduce instant hipertensiunea
Foto: shutterstock / 5 moduri de a reduce instant hipertensiunea

Hipertensiunea arterială, lăsată netratată, poate duce la apariția infarctului sau a accidentului vascular cerebral. Din fericire, aceasta poate fi ținută sub control, la valori optime, prin doar câteva modificări ale stilului de viață. Iată cinci moduri prin care poți reduce instant hipertensiunea.

Moduri de a reduce instant hipertensiunea

Meditează

Meditația este una dintre cele mai eficiente metode de eliminare a stresului, dar și prin care poți reduce instant hipertensiunea.

Optează pentru o dietă vegetală

Cercetările arată că dietele vegetale pot reduce nivelul tensiunii arteriale, chiar și atunci când consumi carne și produse lactate, dar în cantități foarte mici. Când reduci consumul de produse de origine animală, rezultatele arată că se produce și o reducere de 14% a accidentelor vasculare cerebrale, riscul de infarct este redus cu 9%, iar riscul de mortalitate este redus cu 7%.

Fă mișcare!

Mișcarea făcută cu regularitate este esențială atât pentru sănătatea inimii, cât și pentru reducerea tensiunii arteriale. Atunci când alergi sau faci sport, un aspect important de care trebuie să ții cont este respirația. În momentul în care îți controlezi respirația elimini creșterea tensiunii.

Prioritizează somnul

Studiile arată că există o legătură destul de strânsă între somnul de după-amiază și tensiunea arterială. Multe dintre persoanele care aleg să doarmă la prânz o fac pentru că nu au dormit suficient pe timpul nopții. Un somn care nu este de calitate afectează starea generală de sănătate, iar somnul din timpul zilei nu îl poate înlocui pe cel din timpul nopții.

Renunță la fumat

Atunci când renunți la fumat, reducerea tensiunii arteriale este unul dintre multele beneficii pe care acest pas către îmbunătățirea sănătății le are. Nicotina din țigări crește tensiunea arterială și astfel apar riscul de infarct sau accident vascular cerebral. La 20 de minute după ce ai fumat ultima țigară tensiunea începe să revină la valori normale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”