4 trucuri care te pot scăpa de dependențele alimentare

  • Publicat:
4 trucuri care te pot scăpa de dependențele alimentare
Sursa foto: envato

Există multe persoane care mănâncă în mod inconștient și nu realizează acest lucru decât după ce termină masa. Acest lucru se numește supraalimentare și aduce cu sine o sumedenie de probleme de sănătate. Cum am putea evita supraalimentarea? Cu ajutorul acestor trucuri simple!  

Cum scăpăm de dependențele alimentare? 4 trucuri simple, dar eficiente!

Înainte de toate, medicii nutritioniști recomandă eliminarea completă a tuturor distragerilor în timpul mesei (tv, telefon, etc). Spațiul în care mâncăm, iarăși, trebuie să fie liniștit. Iar masa trebuie să dureze cel puțin 20 de minute. Mâncarea trebuie mestecată bine și fără grabă, mai recomandă aceștia.

Apoi, poți încerca să ții cont de următoarele exerciții:

Controlul respirației

Inspiră și expiră atent, încet și fără grabă, permițând astfel aerului să circule prin abdomen. Acest lucru implică și relaxarea diafragmei, cea care face legătura dintre creier și intestine. 

Citește și: 5 recomandări pentru o digestie ușoară după mesele copioase

Relaxarea treptată a musculaturii

Acest exercițiu presupune încordarea și relaxarea grupelor musculare de bază, pe rând, preț de 20 de secunde. Prin această metodă, nu doar că te vei relaxa, dar vei fi mai conștient și de procesul alimentării corpului tău. 

O scurtă plimbare

Da, ai auzit bine. Mișcarea ajută întotdeauna, iar o plimbare scurtă, conștientă, chiar și de câteva minute, în care să îți folosești toate simțurile pentru a explora împrejurimile va conta.

Un „jurnal al simțurilor”

Ce înseamnă un „jurnal al simțurilor”? O agendă în care să poți nota zilnic tot ce îți captează atenția în mod sănătos: o priveliște, un sunet, o aromă, o textură șamd.

Poate sună a șablon, însă aceste tehnici te vor determina, în timp, să devii mai conștient de felul în care mănânci, de cantitatea pe care o mănânci și de starea ta de bine per ansamblu. Vei deveni mai atent la semnalele de foame și de sațietate și vei evita să mănânci mai mult decât trebuie, promit specialiștii. 

Citește și: Senzația de foame: 5 motive pentru care apare, între mese

Surse: Adiction Rehab Toronto, HealthLine, Prevention

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân