4 alimente care devin toxice dacă le ții în frigider

Există mai multe alimente pe care oamenii le consumă fără să știe că pot fi toxice pentru sănătatea lor generală dacă ajung în frigider!
  • Publicat:

Fără să ne dăm seama, uneori facem lucruri care nu sunt tocmai bune pentru sănătatea noastră, mai ales când vine vorba de gătit și curățenie. Mulți oameni au obiceiuri care pot fi extrem de dăunătoare pe termen lung. Există mai multe alimente pe care oamenii le consumă fără să știe că pot fi toxice pentru sănătatea lor generală dacă ajung în frigider!

Usturoiul curățat

Nu cumpăra usturoi curățat și nu-l păstra în frigider! Începe să prindă mucegai foarte repede. Mucegaiul de usturoi a fost, de fapt, asociat cancerului. Usturoiul este cunoscut pentru a absorbi umiditatea din aerul frigiderului, făcându-l mai susceptibil la dezvoltarea mucegaiului. Nu numai că stadiile incipiente ale mucegaiului sunt legate de senzații de strângere în piept, tuse, șuierat și alte simptome care apar la ingestie, dar producțiile târzii de micotoxină au fost asociate cancerului.

Se recomandă achiziționarea usturoiului proaspăt, pe care să-l lași în coajă până când ești gata să-l folosești. Poți lăsa legătura de usturoi în afara frigiderului, păstrând-o pe un blat uscat în loc să o pui într-un sertar al frigiderului.

Ceapa nu se ține în frigider!

Împreună cu usturoiul, ceapa este adesea plasată în mod greșit în frigider de către consumatorul obișnuit. Fie că este vorba despre o ceapă întreagă sau doar o bucată rămasă de la gătit, ceapa este cunoscută pentru că atrage bacterii din mediu.

Indiferent dacă există mucegai vizibil sau nu, aceasta a absorbit toate bacteriile din frigider și le-a reținut. Studiile arată că multe persoane își curăță frigiderele doar o dată sau de două ori pe an, deci vă puteți imagina cât de multe bacterii transformă alimentele și le fac toxice.

Ghimbirul proaspăt

Ghimbirul începe să prindă mucegai foarte repede când îl pui în frigider. Acest lucru a fost legat de insuficiența renală și hepatică.
În timp ce ghimbirul proaspăt este legat de beneficii pentru sănătate care combat bolile în rinichi, stocarea necorespunzătoare poate fi dăunătoare.

Orezul gătit

Mulți oameni au început să țină orez gătit în frigider din cauza rezistenței la amidon. Cu toate acestea, orezul este unul dintre ingredientele care prinde cel mai rapid mucegai. Dacă îl puneți la frigider, nu îl țineți mai mult de 24 de ore. Mai mult, experții recomandă să nu mâncăm niciodată orez rămas de la o masă anterioară. Cu capacitatea sa de a prinde mucegai foarte ușor, orezul rămas are potențialul de a deveni toxic mult mai rapid în frigider decât alte alimente. În plus, orezul gătit are potențialul de a dezvolta o anumită bacterie numită „b. cereus”, strâns legată de intoxicații alimentare.

Așadar, dacă a trecut ceva timp de când ai aruncat o privire în frigider, acum ar putea fi momentul. Ia în calcul achiziționarea unei polițe de bucătărie sau a unui coș pentru fructe și legume, pentru a te asigura că aceste alimente nu devin toxice în timp ce sunt ascunse în sertarele frigiderului tău.

Foto: shutterstock

Surse:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33337079/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân