Un cățel de usturoi pe zi ține medicul departe! Ce efecte miraculoase are usturoiul dacă îl iei zilnic, pe stomacul gol

Atunci când consumi usturoiul în stare crudă, în fiecare zi, te poți bucura de numeroase beneficii. Iată care sunt acestea!
  • Publicat:
Un cățel de usturoi pe zi ține medicul departe! Ce efecte miraculoase are usturoiul dacă îl iei zilnic, pe stomacul gol
Un cățel de usturoi pe zi ține medicul departe! Ce efecte miraculoase are usturoiul dacă îl iei zilnic, pe stomacul gol

Sunt multe ingrediente din bucătărie care fac minuni pentru organism și vin înzestrate cu numeroase beneficii. Usturoiul este nelipsit din bucătăria românilor și este o „doctorie” folosită de secole datorită proprietăților sale. Atunci când consumi usturoiul în stare crudă, în fiecare zi, te poți bucura de numeroase beneficii, pentru că vei observa cum starea ta de sănătate se îmbunătățește de pe o zi pe alta. Hai să vezi de ce.

În primul rând, usturoiul îmbunătățește sistemul imunitar

Usturoiul este bogat în nutrienți care pot îmbunătăți sistemul imunitar. Vitaminele C și B6 sunt nelipsite, la fel și manganul și seleniul, care contribuie la punerea în mișcare a sistemului imunitar. Consumul de usturoi făcut cu regularitate a fost asociat frecvenței reduse de gripă și răceală. Un studiu la care au luat parte 146 participanți, publicat în US National Library of Medicine, arată că participanții care consumau usturoi în fiecare zi răceau cu 63% mai puțin și durata răcelii era mai mică cu 70%.

Hipertensiunea redusă

Hipertensiune poate duce la apariția unor probleme grave de sănătate, iar usturoiul poate regla rapid valorile tensiunii arteriale. Alicina, un compus care se regăsește în usturoi, este mult mai potentă atunci când usturoiul este consumat în stare crudă, pentru că relaxează vasele de sânge și îmbunătățește circulația sangvină.

Usturoiul reduce colesterolul

Un alt impact pe care îl are usturoiu este asupra colesterolului total și LDL. Asta face ca usturoiul să fie excelent în dietă pentru menținerea sănătății inimii.

Are proprietăți antibiotice

Proprietățile sale antibiotice și antivirale au fost foarte bine documentate de-a lungul anilor. Alicina, de exemplu, apără organismul împotriva patogenilor. Astfel, consumul de usturoi poate preveni infecțiile și poate reduce severitatea bolilor. Mai mult, proprietățile sale antimicrobiene sunt excelente asupra toxiinfecției alimentare cu patogeni precum Salmonella sau E.coli.

Foto: envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc