Tratamentul de 3 zile cu frunze de dafin. Se ține o dată pe an și te scapă de dureri!

Frunzele de dafin au proprietăți antiinflamatoare, diuretice, antioxidante, digestive și antireumatice.
  • Publicat:
Tratamentul de 3 zile cu frunze de dafin. Se ține o dată pe an și te scapă de dureri!
sursa foto: Envato

Frunzele de dafin dau un gust aparte mâncărurilor, dar pot fi utilizate şi ca medicament naturist pentru diverse boli. Banalele frunze de dafin ajută persoanele care suferă de diabet, reumatism, boli digestive, dar oferă și protecţie împotriva infarcturilor și previne apariția ridurilor.

Terapia benefică de 3 zile cu frunze de dafin

Frunzele de dafin conțin fitonutrienţi care conferă protecţie împotriva atacurilor cerebrale şi infarcturilor. Încă din cele mai vechi timpuri, dafinul a fost folosit în leacurile băbești împotriva durerilor în articulații. De regulă, depozitele toxice de sare sunt responsabile pentru inflamațiile dureroase, precum artrită, reumatism etc.

Așadar, dacă vă confruntați cu probleme la oase și încheieturi, este musai să țineți o cură cu foi de dafin, timp de trei zile. Acest tratament se ține o singură dată pe an și vă scapă de dureri. Iată cum se procedează:

Ziua 1

Se rup 5 grame de frunze de dafin și se pun în 300 ml de apă fiartă. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute după care se transferă într-un termos și se pune deoparte pentru 5 ore. Apoi se strecoară și se bea cu înghițituri mici la fiecare 15-20 de minute, pe o perioadă de 12 ore.

Atenție, însă! Nu se bea întregul extract odată, pentru că poate cauza hemoragie.

Ziua 2 și ziua 3

Se procedează la fel ca-n prima zi. Este o terapie în două etape, într-un interval de 7 zile și trebuie folosită doar o dată pe an. Trebuie precizat că în timpul acestui tratament, urina poate căpăta orice culoare, de la verde spre roșu deschis. Acest lucru se întâmplă deoarece sărurile și nisipul se elimină. În timpul curei cu dafin, nu se consumă brânză, urdă, ouă sau carne.

Cum se prepară ceaiul de dafin

Din frunze de dafin se poate prepara și ceai. Datorita conținutului bogat în compuși fitochimici activi, consumul ceaiului de dafin susține sistemul imunitar, lupta împotriva infecțiilor și ajută organismul. Iată cum se poate face ceaiul din dafin și de ce aveți nevoie:

Adăugați 2-3 foi de dafin în apa care fierbe, reduceți fierberea la foc mediu și lăsați la fiert timp de 3-4 minute. Apoi, puneți apa fierbinte într-o cană și lăsați la infuzat timp de 8-10 minute. Ceaiul se poate consuma în fiecare zi, dar nu mai mult de 2 căni pe zilnic.

Citește și: Condimentul vindecător cu o mie de proprietăți care te face mai deștept! Planta e veșnic verde

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan