Sucul de lămâie cu sare poate ameliora durerile de cap în câteva minute

Migrena este considerată una dintre afecţiunile cele mai importante care afectează pe termen lung calitatea vieţii celor care suferă de această boală. Migrena apare în atacuri sporadice de dureri de cap, care sunt însoţite des de greţuri şi vomă.
  • Publicat:
Sucul de lămâie cu sare poate ameliora durerile de cap în câteva minute

Migrena este considerată una dintre afecţiunile cele mai importante care afectează pe termen lung calitatea vieţii celor care suferă de această boală. Migrena apare în atacuri sporadice de dureri de cap, care sunt însoţite des de greţuri şi vomă. 

Iată un remediu natural care te poate ajuta în cazul în care te confrunţi cu dureri de cap sau migrene.

Ai nevoie de trei ingrediente:

  • apă
  • sucul de la o lămâie
  •  două linguriţe de sare. 

Combină ingredientele, consumă băutura obţinută şi aşteaptă câteva minute, iar durerea de cap ar trebui să se amelioreze.

În momentul în care alegi ingrediente trebuie să ţii cont de calitatea acestora, mai ales în privinţa sării. Sarea roz de Himalaya este cea mai bună opţiune datorită peste 80 de microminerale pe care le conţine (inclusiv magneziu). Această sare ajută la reducerea severităţii durerilor de cap, întăreşte sistemul imunitar, creşte nivelul de energie, echilibreazaă nivelul de serotonină din sânge şi ajută la ameliorarea durerii şi inflamaţiei.

Semne că această băutură este potrivită pentru tine

Migrenele afectează una din 10 persoane şi se află în top 20 al motivelor invocate pentru învoirile de la serviciu.

Iată lista simptomele pe care trebuie să le prezinţi pentru a-ţi dai seama dacă ai o migrenă şi apa cu lămâie şi sare ţi-ar putea fi de ajutor:

  • Greaţă
  • Stare de vomă
  • Amorţire
  • Ameţeală
  • Sensibilitate la lumină, zgomot şi miros (sau toate deodată)

De ce avem migrene?

Cei 10% dintre oameni care suferă de migrene, îşi pun cu siguranţă întrebarea: De ce eu?. Nu există o singură cauză a migrenelor, cauzele lor sunt nenumărate, aşa că rezolvarea diferă de a caz la caz. Iată o listă a posibilelor motive:

Stresul  – durerile de cap cauzate de stres sunt cele mai frecvente .

Consumul de alcool poate cauza migrene.

Consumul de brânzeturi  (parmezen, mozzarela, feta, gorgonzola) – acestea au un conţinut ridicat de tiramină. Alte alimente care conţin tiramina sunt mâncărurile procesate, murăturile, ceapa, nucile, stafidele sau măslinele.

Alergiile – durerile de cap sunt simptome comune ale alergiilor. Specialiştii consideră că persoanele care suferă de intoleranţă sau alergie alimentară se confruntă cu dureri de cap cauzate de consumul unor alimente. Cel mai frecvent sunt acuzate ouăle, ciocolata, vinul alb şi brânzaturile cu mucegai.

Deficienţele de vitamine si minerale pot cauza migrene – oboseala si migrenele pot indica simptome de deficit de B2.

Deshidratarea – atunci când nu consumăm suficientă apă, imediat se instalează migrenele.

Un alt mineral care are un rol important în apariţia migrenelor este magneziul – un antiinflamator natural. Mai mult, magneziul din sânge este în mod semnificativ mai scăzut la cei care suferă  de migrene.  Aceasta explică nevoia unui tip de sare de calitate (precum cea de Himalaya) pentru a amelioara durerile de cap. Magneziul din sare ajută la combaterea inflamaţiilor. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Constandache
Alexandra Constandache este redactor “Ce se întâmplă, doctore?”. Pasionată de tot ceea ce înseamnă sănătate, frumuseţe, psihologie şi terapii alternative, Alexandra Constandache a găsit în cadrul echipei “Ce se întâmplă, doctore?” cadrul perfect pentru a explora subiecte interesante ...
citește mai mult
Gemul de ghimbir întăreşte imunitatea
Gemul de ghimbir întăreşte imunitatea
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”