Remediul natural pentru gută. Cum să ameliorezi simptomele în 15 minute

Un atac de gută poate apărea brusc, chiar în mijlocul nopții și poate da senzații dureroase și greu de tolerat. Iată cum să ameliorezi simptomele.
  • Publicat:
Remediul natural pentru gută. Cum să ameliorezi simptomele în 15 minute
Foto: shutterstock

Guta este o formă frecvent întâlnită și complexă de artrită caracterizată de durerile severe care apar brusc, inflamații, roșeață și sensibilitate la articulații, în special la degetul mare de la picior. Un atac de gută poate apărea brusc, chiar în mijlocul nopții și poate da senzații dureroase și greu de tolerat. Simptomele gutei pot apărea și reapărea, însă există câteva moduri prin care poți ține simptomele sub control. Remediul natural pentru gută poate fi chiar apa termală, despre care ne-a vorbit Nikolai Popov, SPA manager la Aquahouse Health SPA Hotel.

Întrebat dacă apa termală poate fi recomandată ca tratament pentru gută, specialistul a menționat că „apa termală are potențialul de a îmbunătăți această afecțiune în rândul pacienților care suferă de gută. Bogată în minerale, sare și micronutrienți, apa termală echilibrează nivelul hormonal și metabolic care ajută la ameliorarea afecțiunii. Deși nu este neapărat un leac, apa noastră termală poate ajuta la reducerea simptomelor cu care se confruntă pacienții cu gută”.

Guta poate apărea pe fondul acumulării unei cantități mari de acid uric în sânge și țesuturi. Principala cauză a gutei este hiperuricemia, care constă într-o producție prea mare de acid uric. Apa termală ajută la îmbunătățirea circulației sangvine și detoxificării.

„Organismul primește oxigen proaspăt și nutrienți către celule și țesuturi, iar în același timp elimină reziduurile din celulele metabolice precum dioxid de carbon, uree, radicali liberi, amoniac etc.”, a spus specialistul.

Gută: hiperuricemia asimptomatică

Este perioada în care nivelurile acidului uric se menţin ridicate dar guta, manifestată prin episoade de artrită sau nefrolitiază urică, nu este încă simptomatică. Studiile epidemiologice privind hiperuricemia utilizează valori de peste 7mg/dl la bărbaţi şi 6mg/dl la femei, o valoare de peste 7mg/dl determină creşterea riscului de artrită gutoasă şi litiază renală. Majoritatea pacienţilor cu hiperuricemie rămân asimptomatici toată viaţa.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia