De ce alcoolul nu e indicat dacă suferi de infecții sau Covid19? 20 de idei de lichide permise

Chiar dacă unele persoane se simt mai relaxate după un pahar de vin sau o bere, acest gest nu este de ajutor corpului dacă luptă cu infecții.
  • Publicat:
De ce alcoolul nu e indicat dacă suferi de infecții sau Covid19? 20 de idei de lichide permise
Dr. Ruxandra Constantina, foto arhivă

Oricât de mare ar fi tentația să consumăm alcool atunci când suntem bolnavi, acest gest trebuie evitat. Vine cu amănunte despre lichidele permise în cazul pacienților cu infecții Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, medicină generală, apifitoterapie.

 

 

CSÎD: Ce lichide sunt recomandate pentru consum atunci când corpul nostru luptă cu infecții diverse sau chiar coronavirus?

Dr. Ruxandra Constantina: Hidratarea este foarte importantă, în primul rând apa, limonade naturale (lămâie, grapefruit, ghimbir, fructe de pădure); supe/ciorbe de legume; sucuri naturale de spanac, urzici, sfeclă, morcovi.

Să nu uităm că și legumele și fructele au un conținut crescut de apă, deci sunt recomandate: pepene, castraveți, salată iceberg, roșii, ardei grași, spanac, căpșuni, zmeură, struguri.

Ceaiurile nu numai că ne hidratează, dar sunt și o sursă de minerale și vitamine naturale, de antioxidanți, au rol antiinflamator, antioxidant, antiseptic la nivel respirator: ceai verde, ceai alb, ceai de ghimbir, ceai de turmeric, ceai fructe pădure (măceșe, cătină, afine, coacăze), ceai de muguri de plop, de cimbru, cimbrișor, eucalipt, pin.

Sistemul imunitar are nevoie de susținere pentru lupta cu infecțiile, iar alcoolul nu ajută

CSÎD: Este alcoolul recomandat în Covid și în infecții în general? De ce?

Dr. Ruxandra Constantina: Alcoolul nu este indicat în nici o infecție, deoarece are rol imunsupresor, deci scade funcția imunitară și diminuează capacitatea de apărare a organismului în lupta cu virusul. În plus, afectează funcția hepatică în condițiile în care ficatul oricum lucrează în plus pentru a metaboliza toate medicamentele pe care ni le administrăm pentru diminuarea simptomelor virozei.

CSÎD: De ce e important să bem multă apă atunci când organismul luptă cu virusuri?

Dr. Ruxandra Constantin: Apa este un element vital pentru sănătatea organismului. Cu atât mai mult, în caz de infecție, apa ajută la transportul optim al oxigenului și substanțelor nutritive către toate celulele organismului; ajută la eliminarea toxinelor din corp și funcționarea normală a rinichilor, contribuie la înlăturarea stării de oboseală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: