Baia caldă la picioare, remediul natural pentru migrene

O explicație destul de comună ar fi că atunci când faci baia caldă la picioare, o parte din sânge coboară spre membrele inferioare.
  • Publicat:
Baia caldă la picioare, remediul natural pentru migrene
Baia caldă la picioare, remediul natural pentru migrene

Pare prea simplu ca să fie adevărat, nu? Să-ți ții picioarele în apă caldă și să scapi de migrene. Într-un video postat pe TikTok, care are peste 21 de milioane de vizualizări, utilizatorul care a urcat filmulețul pe platformă susține că baia caldă la picioare te scapă de migrene în mai puțin de cinci minute.

Știm că social media nu este cea mai de încredere sursă de informare, mai ales atunci când vine vorba de informații medicale, iar migrenele nu sunt doar simple dureri de cap. Migrenele sunt probleme neurologice complexe care pot cauza dureri de cap și alte simptome, iar căutarea remediilor care să acționeze rapid poate fi frustrantă. Dacă vrei să apelezi la o modalitate simplă și rapidă, încearcă trucul acesta.

Ce spun experții despre baia caldă la picioare

Hidroterapia, un termen folosit pentru utilizarea apei calde sau reci în tratarea afecțiunilor medicale, face parte din practica tradițională de mii de ani. Din păcate, nu este clar dacă efectul este unul placebo sau chiar există aceste beneficii. O explicație destul de comună ar fi că atunci când faci baia caldă la picioare, o parte din sânge coboară spre membrele inferioare. Astfel sunt dilatate vasele care produc migrenele. La rândul ei, căldura poate stimula celulele nervoase periferice care, în teorie, alterează semnalele de durere din creier în timpul unui atac de migrenă.

Într-un studiu publicat în 2016, 40 de participanți cu migrenă cronică au încercat hidroterapia. Cercetătorii au împărțit participanții în două grupe, iar primei grupe i s-a administrat tratament medicamentos pentru migrene, în timp ce a doua grupă a beneficiat de băi și masaje cu gheață.

Tratamentul a arătat în felul următor: participanții și-au ținut picioarele și brațele în apă caldă timp de 20 de minute și au avut parte de masaj cu gheață la cap, în fiecare zi timp de 45 de minute. La finalul studiului, grupul de hidroterapie a raportat o reducere a intensității durerilor de cap și frecvenței comparativ grupului care a urmat tratament medicamentos.

Foto: shutterstock

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4750306/

@andreaeder

Tiktok university is where its at !!!

♬ original sound – Andrea Eder

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia