3 ceaiuri minune: curăță tot organismul

Azi ți-am pregătit trei ceaiuri-minune care curăță întregul organism și sunt perfecte în curele de detoxifiere.
  • Publicat:
3 ceaiuri minune: curăță tot organismul
Envato

Atunci când reușești să elimini din organism toxinele sau orice „otravă”, și poți scăpa corpul de efectele negative ale acestora asupra întregului corp sau asupra unor părți ale acestuia, înseamnă că ai realizat un proces de detoxifiere, conform The Centers for Disease Control and Prevention’s Agency for Toxic Substances & Disease Registry.

S-au scris numeroase articole mai ales despre modalitățile eficiente de a detoxifia organismul, însă ceea ce trebuie să nu uiți este că atunci când începi o cură de detoxifiere, de fapt, hrănești organismul cu substanțe nutritive care îl ajută să îndeplinească funcția naturală de eliminare a substanțelor inutile sau dăunătoare.

Corpurile noastre sunt de la Mama Natură înzestrate să se auto-detoxifice, trebuie doar să le pregătești și să le spijin în acest proces.

De la anumite alimente, cum ar fi lămâi sau legume verzi, până la băuturi cum ar fi unele sucuri sau ceaiuri, până la exercițiile fizice, toate îți pot fi aliați de nădejde.

Azi ți-am pregătit trei ceaiuri-minune care curăță întregul organism, fără să depui vreun alt efort:

Citește și: Cele mai bune ceaiuri pentru colesterol crescut. Reduc grăsimile din sânge și scad rapid glicemia

3 ceaiuri-minune

Furnizează nutrieți vitali, iar atunci când le consumi calde încurajează tranzitul intestinal, iar scaunul este o cale rapidă și extrem de eficientă în orice proces de detoxifiere.

„S-a demonstrat că lichidele calde stimulează tractul gastro-intestinal și susțin motilitatea”, a declarat Jessica Bippen, nutriționist. „De asemenea, ceaiul rece ca gheața poate încetini digestia prin micșorarea vaselor de sânge din jurul stomacului.”

Așadar, nu-ți rămâne decât să îți faci o ceașcă de ceai:

Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie stimulează urinarea și, implicit, eliminarea din organism a substanțelor toxice.

„Este un ajutor digestiv incredibil, care curăță ficatul și rinichii.”, confirmă Keri Glassman, nutriționist.

Așa că, fie că îl cumperi din supermarket, fie că – în cazul în care ești ceva mai norocos – poți aduna păpădia de la tine din curte sau o poți achiziționa dintr-o piață, nu ezita să îți prepari de câteva ori pe săptămână ceai de păpădie.

Ceaiul de ciulin de lapte

Contrar denumirii, această plantă nu conține lactate, termenul lapte vine de la butașii plantei. Mai multe studii au arătat că ceaiul de ciulin de lapte poate reduce leziunile hepatice și inflamația din organism, indiferent unde este ea situată. De asemenea, planta ciulin de lapte ajuta la reconstrucția celulelor deteriorate.

În vremurile străvechi, această plantă era folosită ca remediu pentru ficat și folosită după nopțile de beție, având efect împotriva mahmurerii.

Ceaiul de lemongrass

Ceaiul de lemongras, versiunea maro-roșiatică a rooibos-ului se extrage din frunzele fermentate ale arborelului din Africa de Sud, și este renumit pentru proprietățile sale detoxifiante.

Ceaiul de lemongrass elimină radicalii liberi dăunători din organism, acționând ca un diuretic. Asemenea păpădiei, acesta stimulează urinarea, ceea ce înseamnă din start curățarea rinichilor, a ficatului, pancreasului și vezicii urinară.

Există totuși o contraindicație în cazul celor care suferă deja de diferite afecțiuni ale rinichilor:

„Plantele diuretice, care conțin uleiuri esențiale (cum ar fi feniculul și lemongrass) prezintă riscuri pentru cei cu boli de rinichi și sunt, de fapt, contraindicate”, a declarat Daniela Turley, fitoterapeut și fondator Urban Healing.

Citește și: 3 ceaiuri pentru o piele mai strălucitoare și mai sănătoasă

Sursă: eatthis.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia