Freza dentară și frica copiilor de stomatologi. Cum se poate renunța la ”albinuța” din cabinetul stomatologilor

Freza dentară, cunoscută copiilor ca albinuța, poate crea un zgomot care deranjează micuții.
  • Publicat:
Freza dentară și frica copiilor de stomatologi. Cum se poate renunța la ”albinuța” din cabinetul stomatologilor
Freza dentară și frica copiilor de stomatologi. Cum se poate renunța la ”albinuța” din cabinetul stomatologilor

Una dintre cele mai mari frici ale oamenilor, se pare că este frica de stomatolog. Sigur, în trecut, metodele de tratament erau dureroase și invazive și, nimeni nu își dorea să ajungă pe scaunul dentistului. Poate și din această cauză am ajuns fruntașii Europei la lipsa igienei dentare și la pacienții cu grave probleme dentare.

Ce trebuie să se știe este că, în prezent, stomatologia digitală este fără durere și cu soluții de tratament sigure. Acest mesaj este pentru adulți din două puncte de vedere. Pentru a avea grijă de zâmbetul lor, dar și pentru a-și educa copii să meargă la stomatolog pentru a nu deveni adulți cu probleme sau chiar fără dinți.

Și ajungem iar la frică! Freza dentară, cunoscută copiilor ca albinuța, poate crea un zgomot care deranjează micuții. Vestea bună este că există o alternativă sigură: laserul dentar. Micuții pacienți pot fi tratați cu laserul dentar și astfel să se evite complet fraza dentară:

”Stomatologia digitală oferă avantaje și pentru copii. Laserul dentar poate înlocui complet freza dentară, ceea ce oferă confort și un tratament minim invaziv.”, explică dr. Dr. Roxana Pitulice. ”Recomandăm de fiecare dată părinților să explice copiilor cât de importantă este vizita la dentist. Prevenția și igiena dentară optime asigură sănătatea dentară și calitatea vieții. În momentul în care apare o carie dentară, micuțul poate fi tratat cu ajutorul unui laser dentar și nu a frezei dentare. Astfel, încă de la primul contact cu cabinetul dentar, cel mic va avea o experiență confortabilă și se va obișnui cu rolul stomatologului în viața sa”, adaugă dr Dr. Roxana Pitulice.

Laserul dentar scurtează durata de tratament, iar vindecarea este accelerată. Un alt beneficiu se referă la efectul antimicrobian la locul de tratament. La nivelul cavității bucale avem peste 700 de specii de bacterii, de aceea este important controlul infecției în timpul tratamentului. Așadar, soluții există, tot ceea ce trebuie să facem este să nu amânăm vizita la stomatolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân