Sushi vegetarian – portia de hrana vie de la CSID

Pentru ca si colegii de redactie sunt incantati de aceste preparate, au degustat din ceea ce am pregatit, ne-am gandit ca si cititorii Csid.ro ar gasi interesante cateva retete testate deja de noi.
Sushi vegetarian – portia de hrana vie de la CSID

Sushi fara peste!

Pentru astazi am pregatit Sushi raw vegan, dupa o reteta de Ani Phyo – una dintre vedetele bucatar de raw food: www.aniphyo.com.

Ingrediente pentru 4 portii:

Umplutura:

  • o cana de migdale crude decojite
  • 2 cani de caju crud
  • o lingura de ghimbir proaspat maruntit
  • 1 catel de usturoi
  • 3 morcovi, maruntiti
  • ¼ cana de ceapa, maruntita
  • ½ cana de stafide
  • o lingura de sare de mare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o lingura de zeama de lamaie


Invelis:

  • 4 foi de alge pentru sushi
  • Frunze proaspete de spanac
  • Optional: sos de soia si wasabi (sos de hrean).


Mod de preparare:
Cu ajutorul robotului de bucatarie se macina bine migdalele si cajuul. Apoi se mixeaza tot in aparat – ghimbirul, usturoiul, ceapa, stafidele si sarea, pana devin o pasta. Se adauga uleiul, zeama de lamaie, mixul de migdale si caju si se amesteca bine. Pe o foaie de alge (pe partea mai putin lucioasa) se intinde in mod uniform compozitia, lasandu-se un spatiu liber (circa 4 degete) in partea de jos a acesteia. Atentie la margini, sa nu ramana goale!

Se adauga frunzele de spanac (un rand orizontal la mijlocul portiunii cu umplutura) si se ruleaza. Fiecare foaie se taie in cate 8 bucati, cu un cutit foarte ascutit. Se serveste cu sos de soia si wasabi, dupa ce au stat o ora la frigider. Gustul este foarte special si extrem de apropiat cu cel de sushi cu somon, daca nu chiar mai bun…

Note:
Timpul de preparare: aproximativ 30 minute
Se pot pastra in frigider: 24 de ore.
In bucataria Raw semintele si alunele (de toate tipurile) se lasa cateva ore (1-8) la inmuiat pentru a fi digerate mai usor.
Migdale crude si decojite se gasesc si la hipermarketuri.
Ghimbir proaspat – Pentru o lingura de ghimbir macinat este nevoie de aproximativ jumatate dintr-o radacina medie. Totusi, este bine ca ghimbirul sa fie macinat separat pentru a nu se gresi cantitatea.
Sos de soia se gaseste in multe magazine mari si hipermarketuri.
Chiar daca nu toate ingredientele sunt Raw (foile de sushi folosite de mine sunt uscate la o temperatura mai inalta de 40 grade Celsius, dar exista si unele care respecta acest criteriu), wasabi nu este proaspat si nici sosul de soia – ele se inscriu in categoria alimentelor pentru vegetarieni. Pentru a reusi sa faceti rulourile de sushi perfecte, urmariti cateva filmulete pe youtube.com.
Respectati lista de ingrediente si cantitatile.

Foto: Gabriel Pantiru

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă