File de iepure, linte, spanac şi andive

  • Publicat:
File de iepure, linte, spanac şi andive

Ingrediente:
4 bucăţi de file de iepure
200 g linte
1 căţel de usturoi
500 g spanac prefiert
200 g frunze de andive
50 g sfeclă tăiată cuburi mici

Apă, sare, piper, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic, cimbru, măghiran, alune mărunţite,  unt lichid clarifiat, usturoi, amestec de ierburi, flori comestibile.

Mod de preparare:

Lăsaţi lintea în apă peste noapte, apoi scurgeţi-o. Puneţi puţin ulei de măsline, un căţel de usturoi tocat, un mănunchi de rozmarin,  lintea şi apă  într-o tavă pentru preparare la abur. Puneţi tava pe primul nivel al cuptorului cu abur şi setaţi timpul de preparare la 15 minute.
O alternativă de preparare este să fierbeţi amestecul de mai sus până cand lintea se inmoaie.  Când lintea este fiartă, scurgeţi-o şi asezonaţi-o cu ulei, sare şi piper. Păstraţi lintea caldă.

File de iepure

Îndepărtaţi grăsimea de pe carne. Rulaţi file-ul cu cimbru şi măghiran. Vidaţi file-ul şi coaceţi-l timp de două ore într-un cuptor cu abur la 54°C. Lăsaţi să se răcească.
Scoateţi file-ul din punga de vidat şi prăjiţi-l într-o tigaie foarte fierbinte. Tăiaţi file-ul în felii mici şi păstraţi-l cald.
Ca alternativă puteţi folosi un aparat de gătit cu aburi.

Prepararea spanacului

Într-o tigaie, puneţi o bucăţică de unt. Încălziţi tigaia. Adăugaţi spanacul şi preparaţi-l timp de câteva secunde. Păstraţi-l cald.

Servirea

Puneţi nişte frunze de andive şi spanac pe o farfurie. Adăugaţi lintea şi puneţi file-ul de iepure deasupra. Adăugaţi puţină sfeclă tăiată cubuleţe mici. Asezonaţi cu sare şi piper, ulei şi oţet.

Sursa: Electrolux.ro – „The Secret Ingredient” – o platforma creată pentru a dezvolta abilităţile culinare ale consumatorilor din toata lumea.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: