Toast cu humus, miere şi fistic pentru micul dejun

Toastul cu humus, miere şi fistic sună deja a desert, nu? Iată cum să-ţi încânţi papilele gustative la micul dejun.
Toast cu humus, miere şi fistic pentru micul dejun
FOTO: pexels.com / Toast cu humus, miere şi fistic pentru micul dejun

Sunt şanse foarte mari să te plictiseşti de ceea ce obişnuieşti să consumi la micul dejun. Cereale, omletă sau ouă făcute sub diferite forme. Parcă nici cu avocado nu ne mai înţelegem chiar atât de bine. Ne gândim să-l preparăm ca guacamole, wedges la micul dejun sau, de ce nu, ca toast alături de un ou poşat. Nici în salate nu ne putem abţine să-l folosim, motiv pentru care simţim nevoia de ceva nou.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu humusul. Este absolut delicios şi, din fericire, poate fi consumat la micul dejun, masa de prânz sau la cină. Personal, cel mai mult îmi place alături de ardeiul gras roşu pe care-l folosesc pentru a înlocui pâinea. Dar şi în acest sens am descoperit o reţetă complet diferită care schimbă complet noţiunea de mic dejun şi este absolut delicioasă. Este vorba de toastul cu humus, miere şi fistic. Sună deja a desert, nu?

INGREDIENTE PENTRU DOUĂ PORŢII

  • 4 felii de pâine (poţi opta pentru pâine cu seminţe, pâine integrală, albă sau oricare-ţi place)
  • Humus
  • 2 linguriţe de tahini
  • 2 linguriţe de miere
  • 2 linguriţe de seminţe de susan
  • 3 linguriţe de fistic mărunţit

MOD DE PREPARARE

Îţi recomand ca înainte de toate, să pui feliile de pâine la copt sau la prăjit. Adaugă un strat de humus pe fiecare felie de pâine, iar deasupra presară tahini şi miere. Adaugă seminţele de susan şi fisticul şi te poţi bucura de un mic dejun delicios şi hrănitor, alături de cafeaua de dimineaţă. Cu sau fără lapte.

VALORI NUTRIŢIONALE

  • 432 calorii
  • 17g grăsime
  • 59g carbohidraţi
  • 15g proteine
  • 22g zahăr