7 greseli de evitat pentru o relatie de durata

Oare putem evita sa facem greseli intr-o relatie?
  • Publicat:
7 greseli de evitat pentru o relatie de durata
7 greseli de evitat pentru o relatie de durata

Investim adesea foarte mult in relatiile noastre, dar numai pentru a descoperi ca n-a meritat. Si iata-ne in mijlocul ramasitelor unei iubiri care s-a sfarsit prost. Indiferent care ar fi finalul, cauza este adesea repetarea uneia dintre cele mai prostesti 7 greseli pe care le fac oamenii inteligenti.

1. Fortarea intimitatii. Nazuinta de a iubi si de a fi iubiti este visul nostru – si poate fi obsesiv. In sine, nu are nimic rau; problema consta in modul in care actionam pentru a ni-l indeplini.

2. Pretentia ca partenerul sa-ti citeasca gandurile. Femeile spun adesea ca isi doresc o schimbare a lucrurilor, dar cum s-ar putea astepta ca asa ceva sa se-ntample atunci cand dezva­luie atat de rar ce anume isi doresc, lasandu-i cu gura cascata pe barbati?

3. Adoptarea rolului de martir. Martirajul produce o recolta neobisnuit de abundenta de resentimente, de manie, de dezamagiri si de ura de sine si, oriunde prinde radacini, otraveste dragostea.

4. Presupunerea ca ai intotdeauna dreptate. Cei care se poarta ca si cum ar avea intotdeauna dreptate isi asuma rolul dominant si isi distrug relatiile injosindu-si partenerul. Urmarile sale sunt dezechilibrarea relatiei si anihilarea iubirii…

5. Salvarea partenerului. Va puteti mentine relatia in echilibru, protejandu-va impotriva tendintei de a va salva parte­nerul, daca ii verificati cu regularitate reactiile ori de cate ori il ajutati.

6. Convingerea ca ai un partener sigur. Cand descoperim adevarata dragoste, ne imaginam c-o sa dureze la nesfarsit. Fiecare cuplu risca sa faca aceasta greseala, iar riscul este cu atat mai mare, cu cat relatia este mai veche.

7. Pasiunea lasata sa se stinga. A lasa pasiunea sa se stinga este cea mai perfida dintre cele 7 greseli, fiind, de obi­cei, rezultatul lucrurilor pe care le-am neglijat, pe care le-am dat uitarii sau pe care n-am stiut niciodata cum sa le facem.

 
Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”