De ce se tem barbatii sa se implice intr-o relatie?

Poti sa-i alungi temeriile iubitului convingandu-l prin fapte ca tu esti cea mai potrivita pentru el.
  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce se tem barbatii sa se implice intr-o relatie?
De ce se tem barbatii sa se implice intr-o relatie?

Toate prietenele tale te intreaba: cand te va cere de nevasta? Dar si tu ti-ai pus intrebarea asta de o mie de ori. Si totusi, iubitul tau, desi sunteti de multa vreme impreuna, nu da nici un semn ca ar avea de gand sa mearga mai departe. I-o fi frica? De ce? Haideti sa aflam impreuna cum poti vindeca un “relatii-fob”.

Motivul nr. 1: Pentru ca un “da” pentru tine echivaleaza cu “nu” pentru restul lumii

Daca se casatoreste cu cu tine, simte ca nu mai poate flirta cu femeile atragatoare care-i ies in cale. Apoi va incepe sa se intrebe daca esti cu adevarat cea mai buna persoana pe care ar putea-o intalni vreodata sau doar cea mai buna persoana cu care-si poate da intalnire acum. Aceasta dilema il poate face sa dea inapoi de la orice propunere serioasa.

Solutia: Infrunta aceasta problema si linisteste-ti partenerul. Spune-i ca este in ordine daca va aprecia in continuare o femeie atragatoare. E ca si cum tu ai observa un tip dragut la sala de gimnastica, dar nu faci nimic mai departe. Ideea ar fi ca sunteti amandoi de acord sa nu va lasati condusi de aceste impulsuri si sa actionati ca atare.

Motivul nr. 2: Femeile din reviste si de la televizor arata atat de bine!

Datorita machiajelor, luminilor si procesarilor digitale, femeile pe care le vedem in reviste, filme si la televizor au un aspect imposibil de realizat in viata normala. Partenerul tau ar putea crede in mod eronat ca aceste vedete arata la fel de frumoase si atunci cand se trezesc dimineata. Te vede pe tine umbland sleampata prin casa si, dintr-odata, ii cade cu tronc modelul din reclama la sampon de par.

Solutia: Tot ce trebuie sa faci este sa-l convingi ca fara haine realizate de mari designeri, fara coafuri sofisticate si fara tonele de machiaj, vedetele sunt persoane normale, obisnuite. Apoi incearca sa-ti schimbi garderoba cu care stai prin casa, alege haine mai dragute si ai grija sa fii catusi de putin sexi.

Motivul nr. 3: Nu e pregatit sa renunte la serile cu baietii

Din timpul facultatii si pana in prezent, iubitul tau e obisnuit ca vinerea sa iasa cu baietii in oras. Sportul, bautura si agatatul femeilor sunt activitatile lor principale. Dintr-odata, vinerile se transforma in cine monotone cu alte cupluri, vizionari de filme inchiriate si intruniri familiale. Partenerului tau s-ar putea sa ii fie dor de escapadele lui si sa fie gelos pe prietenii care duc traditia intalnirilor mai departe.

Solutia: Cine spune ca mariajul inseamna sfarsitul prieteniilor dintre barbati? Asigura-ti iubitul ca poate iesi in continuare cu baietii. Bine, poate nu chiar in fiecare vineri, dar cu siguranta o data, de doua ori pe luna. Poti face si tu acelasi lucru cu fetele. In plus, aceste relatii de prietenie intre parteneri de acelasi sex sunt chiar sanatoase.

Motivul nr. 4: Relatiile nu ar trebui sa fie atat de solicitante

Toata ziua avetii discutii in contradictoriu, care nu sunt deloc pe placul barbatilor. In plus, au prieteni care pretind ca nu s-au certat niciodata cu sotiile lor. Asa ca nu e nevoie decat de cateva coversatii cu scantei in plus si partenerul tau se va intreba daca stresul nu este un semn rau pentru relatia voastra.

Solutia:
Comunicarea de calitate presupune gasirea momentului perfect. O zi lunga si dificila la lucru nu este cel mai bun precursor pentru o conversatie delicata. Cand stati relaxati pe canapea, intr-un moment lipsit de stres, este o optiune mult mai buna.

Motivul nr. 5: Nu sunt siguri daca lucrurile care ii deranjeaza la tine sunt motive adevarate de despartire

Partenerul tau iubeste 38 de lucruri la tine, dar altele trei il scot din sarite. Pur si simplu nu se poate decide daca cele 38 de calitati pe care le iubeste cantaresc mai mult decat cele trei defecte enervante, sau daca nu cumva acestea il vor innebuni de cap intr-un final.

Solutia: Ar fi cazul sa ii amintesti partenerului tau ca mai devreme sau mai tarziu oricine are potentialul de a fi o persoana enervanta. Familia, prietenii, colegii de serviciu, sotii, sotiile, toti au defecte care pot fi iritante din cand in cand.

Iar o veste de ultima ora pentru el este ca nu face rabat de la aceasta regula. Casatoria presupune acceptarea atat a calitatilor, cat si a defectelor pentru a construi o relatie cat mai sanatoasa.

Tu de ce crezi ca ii este frica partenerului tau sa se implice intr-o relatie?

Citeste si Ce vor barbatii cu adevarat?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: