Sexele si sexul

Barbatii si femeile reactioneaza diferit in cazul in care vad o persoana de sex opus mai atragatoare decat partenerul sau partenera actuala.
  • Publicat:
Sexele si sexul
no title

Cand intalnesc o femeie superba, barbatii isi schimba in rau comportamentul fata de actualele partenere. Cand cunosc un barbat bine, femeile incearca sa-si intareasca relatia in care sunt deja.

Psihologii din Montreal si-au pus in plan sa afle cum reactioneaza barbatii si femeile deja cuplati, la flirt. Mai exact ce efect are asupra relatiei lor. Domnii nu vad flirtul, cu o femeie frumoasa si disponibila, amenintator pentru cuplul din care fac deja parte, in timp ce doamnele cred contrariul. Imediat incearca sa isi „protejeze” relatia si mai mult atunci cand apare in scena un barbat atragator.

Barbatii, in schimb, isi vad intr-o lumina negativa partenera, dupa ce au dat cu ochii de o alta femeie care le place. Pot rezista insa tentatiei daca sunt „antrenati” sa se gandeasca la faptul ca flirtul distruge relatii, spun expertii.

Infidelitatea sexuala si emotionala

Un studiu publicat intr-o publicatie americana dedicata terapiei maritale trage linie si anunta ca: barbatii iau foc cand sunt inselati sexual, iar femeile sunt mai necajite cand sunt tradate emotional. Este o cercetare mica, facuta pe 112 studenti, dar care ne arata ca „barbatii cred deseori ca femeile fac sex numai cand sunt indragostite, iar ele ca ei fac sex si cand nu sunt indragostiti”, spun cei care au organizat-o.

Cat despre atractie…

Pe barbati ii da pe spate un trup frumos, pe femei puterea pe care o detine cineva. Asa au tot declarat, asa am crezut cu totii si toatele pana acum.

Cand vin psihologii de la Universitatea Northwestern si ne spun, dupa ce au urmarit vietile amoroase ale mai multor participanti la un studiu, ca de fapt si barbatii si femeile sunt atrasi in egala masura de fizic si de putere si ambitie.

Dar aspectul exterior este de fapt principalul stimul de atractie si pentru ei, si pentru ele.Femeile isi descriu sentimentele si chiar pe cele ale partenerilor, mult mai bine ca barbatii.

Ambele sexe se bazeaza pe stereotipuri in aspecte speciale: independenta, teama de a fi abandonat(a), spaimele, sexualitatea. In aceste „domenii”, partenerii nu isi cunosc adevaratele pareri si dorinte, spun cei care au facut un studiu cu 97 de cupluri din Pennsylvania.

Foto: PHOTOLAND

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dupa nunta, sexul vine tot mai rar
Dupa nunta, sexul vine tot mai rar
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”