De la dragoste la ura nu e nici macar un pas

Canii au simturile foarte dezvoltate si de aceea sunt capabili sa intuiasca dintr-o privire starea noastra de spirit.
  • Publicat:
De la dragoste la ura nu e nici macar un pas
no title

Cercetatorii britanici au gasit dovezi medicale care confirma ca dragostea si ura activeaza mecanisme similare in creierul uman.

„Scanarea creierelor persoanelor carora li s-au aratat fotografiile unor oameni pe care ii urau a indicat o intensa activitate cerebrala intr-o zona a creierului cunoscuta drept responsabila si cu sentimentele de dragoste. Asta dovedeste legatura stransa care exista intre dragoste si ura in viata reala”, au declarat expertii.

2 zone ale creierului se activeaza cand vedem persoana iubita

Cainii ne inteleg emotiile

Sunt singurele animale care pot sa inteleaga emotiile afisate pe chipurile umane la fel de bine ca si oamenii, potrivit unui studiu publicat in „New Scientist Magazine” si citat de „Telegraph”. Pot sa vada dintr-o singura privire daca suntem fericiti, tristi, multumiti ori suparati.

Oamenii cand intra in contact cu o figura noua au tendinta sa priveasca mai intai spre partea dreapta a figurii. Aceasta predispozitie – denumita „left gaze bias/preferinta de a evita partea stanga“ – intervine numai cand privim fetele altor persoane (nu si animale sau obiecte). Este o tehnica de a ne percepe emotiile.

Mi-e cald, deci sunt generos

Cercetatorii de la Yale au ajuns la concluzia ca zicala „oamenii cu maini reci au, de fapt, inima calda” (adica temperatura corporala ar putea fi indicatorul trasaturilor de personalitate) este un mit, dupa ce au testat-o pe 94 de studenti care au tinut in mana fie o cana cu cafea fierbinte, fie una cu gheata.

Cei cu cafeaua au fost perceputi de cei din jur ca fiind mai generosi si altruisti decat ceilalti. De altfel, intrebati daca vor un cadou pentru prieteni sau un dar pentru ei insisi, ca multumire pentru participare, au ales prima optiune. Efectul are legatura cu amintirile din copilarie, cand caldura emotionala a parintilor era asociata cu cea fizica, in momentele in care copiii erau imbratisati.

Foto: NORTHFOTO

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dupa nunta, sexul vine tot mai rar
Dupa nunta, sexul vine tot mai rar
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”