SALIX 500 (Comprimate)

SALIX 500 este un produs natural recomandat pentru menţinerea sănătăţii articulaţiilor, ligamentelor, tendoanelor şi muşchilor.

ISTORIC:

Salcia este o plantă utilizată încă din antichitate, egiptenii şi asirienii folosind scoarţa arborelui pentru a combate durerea şi inflamaţia.

Salcia era, de asemenea, recomandată în durerile din timpul naşterii de către Hippocrate şi Dioscoride, unii dintre cei mai renumiţi medici ai antichităţii. Planta este considerată a fi sursa originală a aspirinei deoarece, în anul 1838, din scoarţa de salcie a fost extras pentru prima dată acidul salicilic din care, în Germania, a fost obţinută ulterior pe cale de sinteză, aspirina. În medicina tradiţională, salcia era întrebuinţată în: reumatism, dureri articulare, dureri de spate, răceală, gripă, dureri de cap, febră, nevralgii, dureri musculare.

În compoziţia plantei au fost identificate următoarele substanţe bioactive: derivaţi de alcool salicilic (salicozidă, salirepozidă, salicortozidă, populozidă), saligenol (alcool salicilic), acid salicilic etc.

Actiuni:

ACŢIUNI MAJORE: antiinflamatoare, analgezică.

ALTE ACŢIUNI: antipiretică, antiseptică respiratorie, antioxidantă, uşor sedativă.

FARMACOCINETICĂ:

La nivelul ficatului, salicozida şi substanţele înrudite sunt metabolizate sub acţiunea sistemului citocrom P-450 la acid salicilic. Procesul de metabolizare a combinaţiilor salicilice din extractul de salcie este mult mai lent decât în cazul aspirinei, ceea ce determină prelungirea duratei de acţiune a substanţelor bioactive din plantă. Acţiunea farmacodinamică a 270mg extract de salcie este echivalentă cu cea obţinută prin administrarea a 500mg de aspirină (acid acetilsalicilic) deoarece, la obţinerea efectului, contribuie tot fitocomplexul.

Contribuie la:

– funcţionarea normală a sistemului osteo-articular şi muscular

– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Contraindicatii:

Tulburări grave ale funcţiilor hepatice şi renale, deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază, copii şi adolescenţi cu boli febrile, sarcină, alăptare, alergie la aspirină sau la salicilaţi, alergie la oricare dintre componentele produsului.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Copii 7-13 ani: câte ½-1 comprimat de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură. În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; salcie (Salix alba)– extract apos cu 15% salicozidă (salicină) din scoarţă (270 mg); stearat de magneziu; dioxid de siliciu coloidal; ulei esenţial de pin (Pinus sylvestris) (1 mg).
1 comprimat conţine 40 mg de salicină.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice