Opt germani au primit câte cinci doze de vaccin anti-COVID, într-o zi. Care este starea lor

  • Publicat:
Opt germani au primit câte cinci doze de vaccin anti-COVID, într-o zi. Care este starea lor
Foto: Shuttersotck

Opt angajați din sănătate din Germania au fost injectați accidental cu câte cinci doze de vaccin anti-COVID, potrivit autorităților locale. Starea acestora este una bună, fără efecte adverse serioase.

Șapte femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 și 54 de ani, angajați ai unui azil de bătrâni din orășelul Stralsund, din nord-estul Germaniei, au primit o doza de cinci ori mai mare a vaccinului împotriva coronavirusului. Cadrele medicale au fost anunțate de eroare la scurt timp după administrarea serului.

Patru dintre aceștia au fost internați la spital, cu simptome asemănătoare cu cele ale gripei, în timp ce ceilalți patru au fost trimiși acasă.

„Regret profund acest incident”, a declarat Stefan Kerth, administratorul districtului unde se află azilul, adăugând că este vorba de un caz izolat din cauza erorii umane, potrivit Deutsche Welle.

„Sper că niciunul dintre cei afectați să nu sufere efecte adverse serioase”, a precizat Kerth.

Cele 8 persoane se aflau în categoria cu prioritate pentru primirea vaccinului anti-COVID Pfizer-BioNTech. Germania a început vaccinarea împotriva virusului ucigaș weekendul trecut.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”