Nou simptom al coronavirusului: Un francez s-a ales cu o erecţie de 4 ore

Un pacient cu coronavirus din Franţa a suferit o erecţie timp de patru ore din cauza unui cheag de sânge care ar fi fost declanşat de boală, spun medicii.
  • Publicat:
Nou simptom al coronavirusului: Un francez s-a ales cu o erecţie de 4 ore

Un pacient cu coronavirus din Franţa a suferit o erecţie timp de patru ore din cauza unui cheag de sânge care ar fi fost declanşat de boală, spun medicii.

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a suferit de o afecţiune cunoscută ca priapism în timp ce se afla internat în unitatea de terapie intensivă a unui spital din Le Chesnay, potrivit unui raport de caz publicat în The American Journal of Emergency Medicine.

Iniţial, medicii au aplicat gheaţă în zonă, însă după patru ore erecţia bărbatului încă nu dispăruse.

Cu ajutorul unui ac, medicii i-au drenat sângele din penis şi aşa au descoperit că avea mai multe cheaguri de sânge.

Cheagurile de sânge sunt frecvente în rândul pacienţilor cu coronavirus, dar cazul său a fost cunoscut ca primul priapism care este cauzat de sânge prins în penis.

„Prezentarea clinică şi de laborator a pacientului nostru sugerează puternic priapism legate de infecţia cu SARS-CoV-2″, au transmis medicii.

Coagularea sângelui din cauza COVID-19 a fost raportată în mai multe cazuri şi poate cauza tromboză. Este nevoie însă de mai multă cercetare în legătură cu infecţia noul coronavirus şi coagularea sângelui.

Priapismul este o afecţiune ce constă în erecţie prelungită

Priapismul este o afecţiune care afectează bărbaţii cu vârsta peste 30 de ani şi care constă în erecţia prelungită, pe durata mai multor ore (peste 4 ore), care poate fi dureroasă şi nu este neapărat cauzată de stimularea sexuală.

Persoanele care suferă de anemie cu celule în seceră (anemie falciformă sau siclemie) sunt mai expuse riscului de a dezvolta această afecţiune, dar sunt şi alte cauze care o pot favoriza, inclusiv anumite medicamente. În lipsa unui tratament adecvat, priapismul poate duce la disfuncţii erectile permanente. 
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân