Mini-sandwish-urile sunt întotdeauna un succes garantat dacă vrei să scapi de grija gătitului, iar aceste mini-sandwich-uri cu chifle sunt crème de la crème. Șuncă, brânză și ceapă caramelizată, toate aceste ingrediente sunt așezate între chiflele moi și untoase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Prepară ceapa caramelizată
Aceasta e partea care cere cel mai mult timp, dar merită. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu, adaugă ceapa tăiată subțire și presară sare și zahăr.
Redu focul la mediu-scăzut și gătește ceapa amestecând ocazional până devine moale și dulceagă, cu o textură asemănătoare cu gemul, aproximativ 25 de minute. Las-o să se răcească.
Preîncălzește cuptorul la 175°C
Între timp, prepară glazura cu unt și mac: topește untul, adaugă semințele de mac și usturoiul tocat. Amestecă bine și lasă deoparte.
Asamblează sandwish-urile
Taie chiflele pe jumătate, îndepărtează partea de sus și unge baza cu un strat subțire de maioneză (după gust).
Se pune o felie de șuncă urmată de o felie de brânză, iar procesul se repetă după gust.
Unge cu muștar cu miere cea de-a doua jumătate de chiflă, apoi adaugă ceapa caramelizată răcită. Dacă dorești, poți pune un pic mai mult muștar deasupra cepei. Pune partea superioară a chiflelor la loc, apoi unge-le bine cu glazura cu unt și mac. Coace până când brânza se topește și chiflele sunt rumenite și aurii.
Foto: shutterstock