Cum sunt tratate modern monturile?

Monturile provoacă disconfort și durere, dar, din fericire, pot fi tratate.
  • Publicat:
Cum sunt tratate modern monturile?
Cum sunt tratate modern monturile?

Hallux valgus, cunoscut popular ca monturi, este o afecțiune care se manifestă prin deformarea osului de la baza degetului mare. Monturile provoacă disconfort și durere, dar, din fericire, pot fi tratate.

Deviația către interior a degetului mare face ca baza osului să iasă în exterior, devenind proeminent, în timp ce osul degetului mare se deplasează către celelalte degete, deformându-le. Cauza monturilor este purtarea de încălțăminte cu vârf îngust și toc, de aceea apar predominant la femei.

Hallux valgus evoluează dacă nu este tratată, ducând la accentuarea diformităților, dureri puternice și imposibilitatea de a purta încălțăminte obișnuită. În plus, în stadiile avansate, corectarea diformităților devine mai dificilă, cu o perioadă de recuperare lungă și risc de recidivă mai crescut. De aceea, persoanele afectate nu trebuie să ignore afecțiunea și să meargă cât mai repede la medicul specialist în ortopedie.

Tratamentul chirurgical este singurul care poate remedia deformările deja existente și, implicit, poate elimina durerea și disconfortul și reface aspectul normal al antepiciorului. În prezent, chirurgii realizează intervenții minim invazive pentru hallux valgus, cu incizii mici, ceea ce contribuie la o recuperare rapidă. Operația durează, în medie, 45-60 minute, iar pacientul poate pleca acasă a doua zi. Purtarea unei sandale ortopedice este necesară o lună, după care se poate reveni la încălțăminte largă și, după 3 luni, la încălțămintea normală. Chiar dacă inflamația și durerea postoperatorie pot persista după operație câteva săptămâni, pe termen lung beneficiile sunt semnificative: pacientul se poate deplasa iar normal, durerile dispar și aspectul antepiciorului este refăcut.

Respectarea indicațiilor medicului este importantă pentru o recuperare optimă și prevenirea recidivei. Astfel, pacientul nu trebuie să se grăbească să execute activități care solicită excesiv antepiciorul, ca alergarea, exerciții fizice și condusul mașinii cu cutie de viteze manuală. Evitarea purtării pantofilor cu vârf îngust sau toc înalt este importantă, de asemenea, pentru scăderea riscului de reapariție a monturilor.

La Spitalul Clinic SANADOR, persoanele cu hallux valgus beneficiază de consultații complete și investigații avansate, realizate cu echipamente performante, așa cum este computerul tomograf Siemens CT Definition Edge care furnizează imagini în 128 secțiuni și aparatura RMN cu putere 3 Tesla, capabilă să surprindă imagini de mare claritate, în cel mai scurt timp. Medicii ortopezi de la Spitalul Clinic SANADOR au experiență în tratamentul monturilor, inclusiv în cazurile severe. Atunci când specificul cazului permite, ei aleg o abordare minim invazivă, cu incizii milimetrice, prin care se introduc instrumente de mare finețe. Astfel, se reduc riscul de complicații și durerea postperatorie, iar pacientul își recapătă mai repede funcționalitatea antepiciorului. La Spitalul Clinic SANADOR, intervenția chirurgicală pentru monturi este efectuată într-un bloc operator ultramodern, conectat la Secția ATI de categoria I, nivelul maxim de competență. Pacienții beneficiază de îngrijiri avansate și sunt monitorizați constant, pentru o evoluție cât mai bună.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc