Cum este tratat cancerul hepatic într-un centru medical specializat?

Cancerul hepatic necesită o abordare terapeutică integrată, multimodală, adaptată la nevoile fiecărui pacient în parte.
  • Publicat:
Cum este tratat cancerul hepatic într-un centru medical specializat?
Cum este tratat cancerul hepatic într-un centru medical specializat?

Cancerul hepatic necesită o abordare terapeutică integrată, multimodală, adaptată la nevoile fiecărui pacient în parte. Deseori, afecțiunea este descoperită în stadii avansate, pentru că semnele și simptomele apar târziu. Pentru a obține cele mai bune rezultate terapeutice, pacienții cu carcinom hepatocelular trebuie să se adreseze unui centru medical specializat, care poate gestiona cu succes chiar și cele mai complexe cazuri și care poate asigura toate opțiunile de tratament disponibile în prezent.

Chirurgia hepatică este una foarte complexă, datorită structurii anatomice deosebite a ficatului, iar intervențiile chirurgicale pentru tratamentul cancerului hepatic trebuie să fie realizate de chirurgi foarte experimentați, supraspecializați în astfel de proceduri.

În funcție de stadiul afecțiunii, operația poate implica o rezecție hepatică parțială, adică îndepărtarea carcinomului și a unei părți din ficat, cu respectarea marginilor de siguranță oncologică, sau transplantul hepatic, în stadiile avansate ale bolii.

Rezecția hepatică este tratamentul de elecție pentru carcinomul hepatocelular, asigurând îndepărtarea tumorii și menținerea funcțiilor ficatului. În funcție de indicația stabilită de Tumor Board (comisia oncologică multidisciplinară), tratamentul chirurgical pentru cancerul hepatic poate fi completat de tratament oncologic, prin radioterapie, stereotaxie, chimioterapie sau terapie țintită. Prin acest management multimodal, integrat, pot fi prevenite metastazele și recidiva cancerului, iar pacientul se poate bucura în continuare de o bună calitate a vieții.

Pentru screening, diagnostic avansat și tratament eficace pentru bolile ficatului, SANADOR pune la dispoziția pacienților Centrul Integrat de Excelență în Boli Hepatice, care asigură servicii medicale complete, de cea mai înaltă calitate. Pacienții au acces la consultații multidisciplinare, realizate de medici experimentați, specializați în gastroenterologie, hepatologie, oncologie, boli infecțioase, nutriție, chirurgie hepatică, endoscopie intervențională și radiologie intervențională.

Analizele de laborator performante sunt completate de investigații imagistice avansate, esențiale pentru stabilirea diagnosticului corect al bolilor de ficat. Intervențiile de chirurgie hepatică sunt realizate în cele mai bune condiții la Spitalul Clinic SANADOR, care deține unul dintre cele mai avansate blocuri operatorii din țară și Secție de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I, nivel de competență extinsă.

În completarea tratamentului chirurgical, pacienții cu hepatocarcinom beneficiază de toate procedurile moderne de tratament pentru cancer la Centrul Oncologic SANADOR, în funcție de indicația medicală stabilită. Astfel, pacienții au acces la ședințe de radioterapie sau de stereotaxie, efectuate cu echipamente de ultimă generație, precum acceleratoarele liniare Varian Truebeam și TrueBeam STX High Definition. Tratamentul oncologic poate include și chimioterapie, imunoterapie sau terapie țintită, conform recomandării Tumor Board-ului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc