Vedetele pledeaza pentru mai mult spatiu verde

Actiunea de plantare va continua, in parteneriat cu RNP Romsilva, pana la atingerea cifrei de 30000 de puieti plantati in apropierea Capitalei.
  • Publicat:
Vedetele pledeaza pentru mai mult spatiu verde
Vedetele pledeaza pentru mai mult spatiu verde

Vedete si politicieni de toate culorile au dat o mana de ajutor asociatiei MaiMultVerde in actiunea de reimpadurire organizata pana acum la marginea Bucurestiului, reusind sa planteze nu mai putin de 17.000 de puieti.

Marea plantare s-a derulat in perioada 17-22 noiembrie si, in ciuda contitiilor meteo neprielnice, voluntarii au reusit sa completeze considerabil fondul forestier deja existent in zonele vizate (intre comunele Jilava, 1 Decembrie si Copaceni).

Printre numele cu rezonanta in viata publica, prezente la actiunea de refacere a centurii verzi a Capitalei, se numara Oana Pellea, Amalia Enache, Iulia Vantur, Cabral Ibacka, Malvina Cervenschi, Melania Medeleanu, Dana Razboiu, Sulfina Barbu, Silvian Ionescu, Bogdan Olteanu, Mircea Geoana, Elena Udrea, Liviu Negoita si Dan Dumitrescu.

Initiativa s-a derulat cu fonduri stranse la Gala Verde organizata de MaiMultVerde cu sprijinul Cosmopolis. Actiunea de plantare va continua, in parteneriat cu RNP Romsilva, pana la atingerea cifrei de 30000 de puieti plantati in apropierea Capitalei.

Oana Pellea: „Se vorbeste foarte mult in Romania si se tace mai putin. E mai bine sa muncim. Vad in jur multi copii frumosi si ma bucur ca au aflat azi ca atunci cand muncesti iti e cald si cand vorbesti iti e frig. Un „bravo” din inima pentru voluntari si echipa care i-a mobilizat.”

De ce era nevoie de o astfel de initiativa?

Pentru ca Bucurestiul candideaza cu mari sanse de reusita la  titlul de cea mai poluata capitala a Europei. Masuratorile arata ca, lunar, se depun peste 273 de tone de praf pe fiecare kilometru patrat al Bucurestiului, limita maxima admisa de standardele europene fiind de 180 tone/kmp.

In ultimii 15 ani, din Bucuresti au disparut peste 20 de milioane mp de spatii verzi. Norma de spatiu verde in zona urbana este de 12 mp/locuitor, (dar in Viena exista 70 mp/locuitor, iar in Varsovia 31 mp/locuitor), comparativ cu 2,5 mp/locuitor in Bucuresti.

Romania are un fond forestier de circa 6.4 milioane hectare, reprezentand 27% din suprafata tarii, fata de media europeana de 32%. Numai in 2007, 100.000 de hectare de padure au disparut fara urma. Institutul National de Statistica a calculat ca la un hectar de padure taiat legal, alte patru sunt defrisate ilegal, fara a fi urmate de o reimpadurire.

Organizatori: Asociatia MaiMultVerde, organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, ING Asigurari de Viata, Cosmote Romania si Cosmopolis, primul oras european construit in Romania.

Citeste si Padurea virtuala prinde viata
                  Iarba e mai verde…

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Probleme in Paradis pentru Penelope Cruz?
Probleme in Paradis pentru Penelope Cruz?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân