Vedetele te răsfaţă cu reţete de post delicioase

Perioada postului nu o să ţi se mai pară aşa de grea dacă vei încerca una dintre reţetele delicioase propuse de vedetele autohtone: Anca Rusu, Laura Cosi şi Adina Galupa. Poftă bună!
Vedetele te răsfaţă cu reţete de post delicioase

Mădălina Anea (actriţă în telenovela “Îngeri pierduţi”, de la Acasă TV) te îndulceşte cu o prăjitură cu mere.

Ingrediente:

Pentru aluat
– 300 g făină
– 200 g margarină
– 6 linguri zahăr
– 1 cana apă minerală
– 1 pachet praf de copt stins în zeamă de lămâie
– vanilie
– coaja rasă de la 2 lămâi

Pentru umplutură
– 6-8 mere
– 100 g migdale
– dulceaţă de vişine
– 5-6 linguri zahăr
– scorţişoară
– zahăr vanilat
– frunzuliţe de mentă
– zahăr pudră
– frişcă vegetală

Se freacă margarina cu zahărul şi zahărul vanilat până când devin spumoase, apoi se adaugă coaja de lămâie, praful de copt stins în zeama de lămâie, apa minerală şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută. Se amestecă uşor, cu un tel, în sensul acelor de ceasornic, şi se toarnă în tava tapetată cu margarină şi făină.

Se bagă în cuptorul bine încins şi se lasă să crească 20 de minute.Separat, se curăţă merele de coajă şi se scot cotoarele. Merele se dau prin zahăr şi se umplu cu migdale măcinate amestecate cu stafide şi coajă de lămâie, iar deasupra se pun vişine din dulceaţă.

Merele umplute se aşează în tava cu aluatul pe jumătate crescut, se presară scorţişoară şi se mai lasă 20 de minute în cuptor să se rumenească. Prăjitura cu mere se serveşte rece, pudrată cu zahăr şi ornată cu frunze de mentă şi frişcă vegetală.
 

Pagina 2 din 2