Topmodelul Naomi Campbell vorbește deschis despre dependența de substanțe. Ce oameni celebri din modă i-au fost alături în momentele delicate

  • Publicat:

Naomi Campbell vorbește în documentarul Apple TV , dedicat erei supermodelelor, despre momentele de vârf ale carierei sale, dar și despre dependența de substanțe cu care s-a confruntat ani la rând.

Naomi Campbell, dezvăluiri fără perdea în cel mai nou documentar Apple TV

Considerată timp îndelung o legendă a modei autohtone, cu o carieră impresionantă de trei decenii, Naomi Campbell (53 ani), ne vorbește astăzi despre viața sa care nu a fost nici pe departe pe atât de strălucitoare pe cât s-ar crede.

Topmodelul de origine britanică a recunosc că s-a confruntat cu dependența și a recunoscut că motivul pentru care s-a apucat de droguri și alcool a fost trauma.

Campbell a dezvăluit faptul că a abuzat de substanțe pentru a face față durerii cauzate de abandonul tatălui, dar și pentru a trece peste asasinarea lui Gianni Versace, cel care a propulsat-o în lumea modei, făcând-o astăzi de neegalat în industrie.

„Doliul a fost o chestiune foarte ciudată în viața mea, pentru că nu se vedea mereu (…) Pur și simplu intram într-o stare de șoc și mă speriam atunci când se întâmpla. Am ținut tristețea în interior, pur și simplu așa am gestionat”, a spus Campbell.

În documentar, Campbell vorbește și despre relația extraordinară pe care a avut-o cu Azzedine Alaia, legendarul designer care i-a ghidat primii pași în modă și chiar a găzduit-o în propria sa casă.

„Azzedine Alaia a fost tatăl meu. Alături de el am aflat că ai familia pe care o alegi. La fel a fost și cu Gianni Versace. (…) Era foarte sensibil cu mine, mă simțea, mă împingea. Mă împingea să ies din mine și să merg mai departe decât aș fi crezut că sunt capabilă să o fac. Așa că, atunci când a murit, doliul pe care îl simțeam s-a înrăutățit. Când am început să folosesc substanțe, unul dintre lucrurile pe care încercam să le acopăr în acest fel era durerea. Dependența este așa… e doar o mizerie, chiar este. Te gândești: ‘o să vindece rana asta’. Dar nu o face. Poate cauza o frică și o anxietate uriașe. Așa că am devenit agresivă.”

Naomi Cambell, două condamnări pentru abuz

Din cauza abuzului de substanțe, mulatra s-a prăbușit în timpul unei ședințe foto în ’99, atunci când a decis să meargă la dezintoxicare, lucru care s-a și întâmplat în acel an.

Pe parcursul întregului documentar, Campbell mai vorbește și despre problemele sale cu legea, probleme rezultate în urma agresiunilor comise în acea perioadă. Topmodelul a primit două condamnări, una pentru că și-a agresat asistenta personală, lovind-o puternic cu un telefon celular, alta când mai mulți angajați au chemat-o în instanță pentru abuz.

„Mereu mi-am recunoscut greșelile. Am ales să merg la dezintoxicare. A fost unul dintre cele mai bune lucruri, singurul lucru pe care l-am făcut pentru mine la acel moment. E înfricoșător să te uiți în oglindă. Mi-a luat ani să lucrez la acest lucru și să îl gestionez”, a conchis Campbell.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân