Soprana Bianca Ionescu, la „Altceva cu Adrian Artene”: „Muzica este o Icoană!”

  • Publicat:
Soprana Bianca Ionescu, la „Altceva cu Adrian Artene”: „Muzica este o Icoană!”

Soprana Bianca Ionescu este invitata „Altceva cu Adrian Artene”, episod de podcast săptămânal care are premiera sâmbătă, de la ora 19:00.

Artista și renumitul jurnalist ne propun să facem o incursiune în lumea artei supreme, muzica de operă și operetă, dar și să poposim din când în când în momente deosebite pe care artista le-a experiementat de-a lungul timpului, atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere personal.

Desigur, discuția dintre cei doi distinși participanți curge natural, asemenea unui vals care, din când în când, este întrerupt de o notă luată intenționat mai sus, pentru a sparge liniaritatea și a puncta creativitatea.

Nu rata, așadar, cel mai nou episod „Altceva cu Adrian Artene” care va fi disponibil pe toate platformele, sâmbătă – 9 decembrie, începând cu ora 19:00.

Mai multe informații despre Bianca Ionescu

Bianca Ionescu este prim solistă a Teatrului Național de Operetă, absolventă a Conservatorului de Muzica din București (1983) la clasa de Canto a Artei Florescu și Doctor în muzică, în domeniul Operetei românești (din 2005). Repertoriul său include numeroase roluri principale de operetă, printre care Adela în „Liliacul”, Franzi în „Sânge vienez”, Anina în „O noapte la Venția”, Arsena în „Voievodul țiganilor”, Vallencienne în „Văduva veselă”, O Lia San în „Victoria și-al ei husar”, Mania în „Contesa Maritza”, Maria în „Poveste din Cartierul de Vest” și Edyth van Hopper în muzicalul „Rebecca”, rolul titular din opereta  „Mam’zelle Nitouche”, roluri de subretă din operetele ” Secretul lui Marco Polo”, „Paganini”, „Vila cu iluzii”, „Lăsați-mă să cânt”, „Frumoasa Elena”, „Bal la Savoy”, „Rose Mary”, „Floarea din Hawaii”, „Logodnicul din lună”. A participat ca solistă la spectacolele recente ale Teatrului Național de Operetă și Muzică „Paris mon amour”, „London – A New Story”, „Parfum de femeie”, „Bonjour, Bonne Nuit, Paris”.

În 1994, Bianca Ionescu a preluat conducerea corului de copii “Minisong”, a înființat corul “Ministars” și a avut turnee în aproape întreaga lume atât ca solistă vocală, cât și ca dirijor de cor. Totodata, Bianca Ionescu este președinta Asociației Culturale “Bianca Ionescu” (2004) și a obținut, de-a lungul timpului, multiple distincții la concursuri internaționale de canto: Premiul SABAM pentru muzică modernă și contemporană (Verviers, Belgia – 1983) și Premiul II la Concursul Internațional de canto (Hertogenbosch, Olanda – 1983).

Discografia sa include: „Muzica din filme” (vol. I – 1984 și vol II – 1989), „S-a născut o stea” (1998), „Hai acasă puișor” (1999) și „Tea Time” (2011).

Bianca Ionescu-Ballo este în prezent Manager – Director general interimar al Teatrului Național de Operetă și Muzical „Ion Dacian” din București și cadru didactic asociat la Universitatea Națională de Muzică București.

CONȚINUTUL MARCA „ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE” POATE FI URMĂRIT INTEGRAL PE URMĂTOARELE CANALE:

Youtube 

facebook.com/AltcevacuAdrianArtene 

instagram.com/altcevacuadrianartene

tiktok.com/@altcevacuadrianartene 

Adrian Artene – autor Gândul

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân