Sophia Loren, femeia care a făcut bărbații să-și părăsească nevestele, de la 16 ani. Amantă la Hollywood și acuzată de bigamie

Sophia Loren și-a început cariera încă de la vârsta de 16 ani, a devenit un icon la nivel global la 20 de ani și a fost adorată de bărbați precum Peter Sellers și Richard Burton.
  • Publicat:

Sophia Loren. Frumoasă, romantică și brutal de onestă. Actrița, câștigătoare a premiului Oscar, și-a început cariera încă de la vârsta de 16 ani, a devenit un icon la nivel global la 20 de ani și a fost adorată de bărbați precum Peter Sellers și Richard Burton. Acum, la 88 de ani, actrița încă joacă pe micile ecrane.

S-a căsătorit o singură dată în viață și pe viață. Soțul ei a fost Carlo Ponti, directorul italian de film, care a „ochit-o” în Roma pe vremea când avea doar 16 ani. Încă de atunci a știut că este femeia lângă care vrea să-și petreacă tot restul vieții și să împartă totul, atât pe plan profesional, cât și personal. Cei doi au împreună doi copii, Carlo Jr, dirijor de orchestră în vârstă de 52 de ani și producătorul de film Edoardo Ponti, în vârstă de 50 de ani.

A refuzat cererea în căsătorie a colegului ei de scenă, Cary Grant, dar cel puțin amândoi s-au bucurat de o relație scurtă și de o prietenie de lungă durată. În aceeași perioadă, sărmanul Peter Sellers a dezvoltat o obsesie pentru frumoasa actriță în timpul filmărilor peliculei The Millionairess, care l-a făcut să renunțe la soția și cei doi copii ai săi. Atunci când fiica lui cea mică l-a întrebat dacă încă îi mai iubește, actorul i-a răspund „Bineînțeles, scumpo, dar nu la fel de mult ca pe Sophia Loren”.

În prezent, actrița încă se dedică filmului, iar ultima sa apariție a fost în The Life Ahead, unde este de nerecunoscut. Chipul îi este mereu încruntat, părul vâlvoi și expresia obosită. Aici, joacă rolul lui Madame Rosa, o fostă prostituată și supraviețuitoare a holocaustului care are grijă de copiii lucrătoarelor sexuale.

Filmul este o adaptare după La vie devant soi (The Life Before Us) a autorului francez Romain Gary. Edoardo, fiul actriței, a citit cartea în adolescență și a mărturisit că atunci când i-a propus mamei sale rolul, nici nu a fost nevoie să o convingă pentru că „mama mea adoră riscul și mai ales să facă lucruri pe care nu le-a mai făcut înainte”.

O poveste de dragoste complicată cu un bărbat însurat și mai mare cu 21 de ani

Actrița de origine italiană și-a întâlnit soțul, producătorul de film Carlo Poni, în 1950, pe vremea când ea avea doar 16 ani, iar el 37.

„A fost dragoste la prima vedere pentru amândoi. Ne-am întâlnit la un concurs de frumusețe în Roma, când eu aveam 16 ani, iar el făcea parte din juriu”, a spus actrița în 2019 pentru Sydney Morning Herald. „De atunci am început să ne vedem, la început prietenește, apoi când am împlinit vârsta de 19 ani, treaba a devenit serioasă. Ne-am iubit sincer unul pe celălalt”, a continuat actrița.

Diferența de 21 de ani a fost considerată un tabu de standardele moderne, mai ales că Sophia Loren era destul de tânără și fragilă.

Ponti s-a separat de prima lui soție, Giuliana, pentru o perioadă de timp, dar niciodată nu au divorțat legal. Încă era un bărbat însurat și un tată de doi copii. La vârsta de 19 ani, Sophia a devenit iubita lui Ponti, iar în perioada ce a urmat, actrița la privit mai mult ca pe un mentor și o figură paternă, relația lor dezvoltându-se în secret.

În 1953, cei doi s-au logodit în secret, dar Ponti nu putea divorța atât de ușor de prima lui soție având în vedere societatea religioasă din Italia anului 1950. Între timp, frumoasa Sophia Loren a cucerit inima altui bărbat, Cary Grant, un nume destul de greu al Hollywood-ului.

Idila de la Hollywood, tot cu un bărbat însurat

Loren și Grant s-au cunoscut în 1956 când au jucat împreună în The Pride and the Passion, moment în care o necăjea pe actrița de origine italiană prefăcându-se că o confundă cu o altă actriță. Așa a început povestea lor de prietenie care, ulterior, s-a transformat într-o poveste romantică.

Grant era căsătorit deja a treia oară și se plângea actriței că nu este deloc fericit în mariajul lui. Între timp, Sophia Loren era prinsă în relația cu Ponti, care nu divorțase încă de soția lui. Loren s-a îndrăgostit de Grant, deși încă avea o relație cu Ponti, iar cei doi au început să aibă o aventură. Actorul de la Hollywood îi scria scrisori, îi trimitea cadouri și chiar a vrut să o ceară de soție, dar actrița i-a mărturisit că trece printr-o perioadă ciudată a vieții.

„Cary a fost îndrăgostit de mine și mi-a cerut să mă căsătoresc cu el, dar asta însemna să-l părăsesc pe Carlo și să creez un scandal monstru”, a povestit pentru SMH.

Toată această experiență a fost traumatizată pentru actriță spunând că avea de făcut o alegre: Grant și viața din Statele Unite ca actriță la Hollywood sau Ponti și viața pe care i-a promis-o în țara natală.

„A trebuit să iau o decizie”, a spus Sophia pentru Vanity Fair. „Carlo era italian, făcea parte din lumea mea…Știu că a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine”, a continuat actrița.

Alegerea lui Ponti

În 1957, Loren a încheiat aventura cu Grant și, într-un fel sau altul, s-a căsătorit cu Ponti. Ponti a reușit să inițieze divorțul de prima lui soție, iar doi avocați au susținut mai apoi căsătoria dintre el și celebra actriță.

Vaticanul, în schimb, a condamnat mariajul celor doi, catalogându-l ca fiind „ilegal” și l-a acuzat pe Ponti de bigamie. Pentru o națiune extrem de religioasă la acea vreme, acestea erau acuzații destul de grave, care au dus la incapacitatea lor de a se mai întoarce în Italia, în urma deciziilor luate de autorități.

Ani l-a rând au locuit în Franța și Elveția înainte de a se întoarce în Italia, în 1962.

În sfârșit căsătoriți

În 1965, cei doi au devenit cetățeni francezi și au reușit ca în următorii ani să se căsătoreasă și să obțină oficial și legal divorțul de prima soție. În anii ce au urmat, i-au adus pe lume pe cei doi băieți, Carlo Jr, în 1968 și Edoardo, în 1973. Amândoi au continuat să lucreze în industria filmului, iar Loren a câștigat două premii Best Actress Academy Awards.

Sophia Loren a fost separată de Ponti în 2007, când bărbatul s-a stins din viață. Încă de atunci, actrița a încercat să nu iasă prea mult în evidență. Deși a vorbit cât se poate de deschis despre aventura cu Grant, legătura pe care o avea cu Ponti demonstrează că bărbatul a fost marea ei iubire.

Surse:

Express.co.uk

Woman Magazine

New York Post

Vanity Fair

Honey Nine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân